Banoffee

8–10 annosta
Ihanan makea jälkiruokaherkku banaaneista ja kondensoidusta maidosta. Kokeile myös tuoreilla marjoilla.
Banoffee
Arvioi: (93kpl)

Ainekset

n. 250 g kaneli- tai kaurakeksejä
70 g voita tai margariinia sulatettuna
1 rkl Dansukker Kanelisokeria

Täyte
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa, karamellisoitu
2–3 banaania viipaleina
2 dl vispikermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Pinnalle
2 banaania viipaleina
1–2 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovadosokeria

Nuiji keksit murusiksi esimerkiksi pienessä pussissa lihanuijalla ja lisää joukkoon sulatettu rasva sekä kanelisokeri.  Kääntele ainekset sekaisin.

Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjakakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Lusikoi päälle karamellisoitu kondensoitu maito ja viipaloidut banaanit.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä päälle kermavaahto. Irrota Banoffee veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja vapauta vuoan reunat. Vedä torttu tarjoiluvadille. Koristele hieman ennen tarjoilua banaaniviipaleilla. Ripottele pinnalle vielä hieman fariini- tai muscovadosokeria. Voit käyttää koristelussa myös tuoreita yrttejä.

Vinkki!
Kesäisen tortun valmistat herkulliseksi myös tuoreista marjoista.

Reseptin on laatinut

Dansukker