Banoffee

Ihanan makea jälkiruokaherkku banaaneista ja kondensoidusta maidosta. Kokeile myös tuoreilla marjoilla.

8–10 annosta

PT25M

30 minuuttia

Arviot (275 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

n. 250 g kaneli- tai kaurakeksejä
70 g voita tai margariinia sulatettuna
1 rkl Dansukker Kanelisokeria

Täyte
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa, karamellisoitu
2–3 banaania viipaleina
2 dl vispikermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Pinnalle
2 banaania viipaleina
1–2 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovadosokeria

Ohjeet

Nuiji keksit murusiksi esimerkiksi pienessä pussissa lihanuijalla ja lisää joukkoon sulatettu rasva sekä kanelisokeri. Kääntele ainekset sekaisin.

Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjakakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Lusikoi päälle karamellisoitu kondensoitu maito ja viipaloidut banaanit.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä päälle kermavaahto. Irrota Banoffee veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja vapauta vuoan reunat. Vedä torttu tarjoiluvadille. Koristele hieman ennen tarjoilua banaaniviipaleilla. Ripottele pinnalle vielä hieman fariini- tai muscovadosokeria. Voit käyttää koristelussa myös tuoreita yrttejä.

Vinkki!
Kesäisen tortun valmistat herkulliseksi myös tuoreista marjoista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?