Banoffee

Ihanan makea jälkiruokaherkku banaaneista ja kondensoidusta maidosta. Kokeile myös tuoreilla marjoilla.

8–10 annosta

30 minuuttia

Arviot (182 kpl)

Ainekset

n. 250 g kaneli- tai kaurakeksejä
70 g voita tai margariinia sulatettuna
1 rkl Dansukker Kanelisokeria

Täyte
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa, karamellisoitu
2–3 banaania viipaleina
2 dl vispikermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Pinnalle
2 banaania viipaleina
1–2 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovadosokeria

Ohjeet

Nuiji keksit murusiksi esimerkiksi pienessä pussissa lihanuijalla ja lisää joukkoon sulatettu rasva sekä kanelisokeri. Kääntele ainekset sekaisin.

Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjakakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Lusikoi päälle karamellisoitu kondensoitu maito ja viipaloidut banaanit.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä päälle kermavaahto. Irrota Banoffee veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja vapauta vuoan reunat. Vedä torttu tarjoiluvadille. Koristele hieman ennen tarjoilua banaaniviipaleilla. Ripottele pinnalle vielä hieman fariini- tai muscovadosokeria. Voit käyttää koristelussa myös tuoreita yrttejä.

Vinkki!
Kesäisen tortun valmistat herkulliseksi myös tuoreista marjoista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.