Banaanitorttu - banaanileivonnaiset - Dansukker

Banaanitorttu

noin 20 palaa 50 minuuttia
Herkullisen leivonnaisen täytteessä on banaania ja karamellisoitua maitotiivistettä ja pinnalla kermavaahtoa ja pehmeitä kermakaramellipaloja.
Banaanitorttu
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
    • 3/4 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 1 pieni kananmuna
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • ½ tl leivinjauhetta
    • 2 maustemitallista suolaa
    • 3/4 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

    Täyte

    • 2 banaania
    • 1 prk karamellisoitua, makeutettua maitotiivistettä

    Pinnalle

    • 1 1/2 dl kermaa
    • 1–2 rkl Dansukker Tomusokeria
    • 1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 100 g pehmeitä kermakaramelleja pieninä paloina

    Vaahdota rasva ja fariinisokeri sähkövatkaimella. Lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan, mieluiten neliskanttiseen (koko noin 20x20 cm). Paista torttupohja uunin keskitasolla 175 °C:ssa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Levitä ensin karamellisoitu maitotiiviste ja sitten banaaniviipaleet pohjan päälle.

    Vaahdota kerma ja sokerit. Levitä kermavaahto banaanien päälle. Koristele karamellipaloilla vasta juuri ennen tarjoilua.

    Vinkki!
    Jos maitotiiviste eli kondensoitu maito ei ole valmiiksi karamellisoitua, tee näin edellisenä päivänä: Poista etiketti ja laita purkki isoon kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että purkki on koko ajan veden peitossa. Anna kiehua kolme tuntia. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;