Banaanitorttu

Herkullisen leivonnaisen täytteessä on banaania ja karamellisoitua maitotiivistettä ja pinnalla kermavaahtoa ja pehmeitä kermakaramellipaloja.

noin 20 palaa

PT55M

50 minuuttia

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
3/4 dl Dansukker Fariinisokeria
1 pieni kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 maustemitallista suolaa
3/4 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

Täyte
2 banaania
1 prk karamellisoitua, makeutettua maitotiivistettä

Pinnalle
1 1/2 dl kermaa
1–2 rkl Dansukker Tomusokeria
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g pehmeitä kermakaramelleja pieninä paloina

Ohjeet

Vaahdota rasva ja fariinisokeri sähkövatkaimella. Lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan, mieluiten neliskanttiseen (koko noin 20x20 cm). Paista torttupohja uunin keskitasolla 175 °C:ssa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Levitä ensin karamellisoitu maitotiiviste ja sitten banaaniviipaleet pohjan päälle.

Vaahdota kerma ja sokerit. Levitä kermavaahto banaanien päälle. Koristele karamellipaloilla vasta juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Jos maitotiiviste eli kondensoitu maito ei ole valmiiksi karamellisoitua, tee näin edellisenä päivänä: Poista etiketti ja laita purkki isoon kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että purkki on koko ajan veden peitossa. Anna kiehua kolme tuntia. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.