Banaanitäytteinen räiskälekakku

Herkullinen hasselpähkinä-, kermarahka- ja banaanitäytteinen räiskälekakku

4 hengelle

PT40M

40 minuuttia

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 dl kuohukermaa
3 kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/4 maustemitallista suolaa

voita tai margariinia paistamiseen
Täyte 1
200 g hasselpähkinöitä
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 dl kermaa
Täyte 2
3 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
1 dl Dansukker Tomusokeria
2–3 banaania
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
mansikoita

Ohjeet

Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset kermavaahtoon. Sekoita keskenään jauhot, suola ja vaniljasokeri ja siivilöi kermavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi valkuaiset varovasti sekoittaen.

Jauha tai hienonna hasselpähkinät. Sekoita keskenään pähkinät, tomusokeri ja kerma.

Vatkaa kerma ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka.

Paista räiskäleet rasvassa paistinpannussa. Anna jäähtyä hieman. Viipaloi banaanit. Levitä ensin pähkinätäytettä, sen jälkeen banaaniviipaleita ja lopuksi kermaseosta räiskäleiden päälle. Pinoa räiskäleet. Jätä päällimmäinen ilman täytettä. Sirottele kakun pinnalle tomusokeria ja koristele mansikoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?