Banaanijäätelöä ja suklaakastiketta

4 annosta 5 tuntia
Tee kypsistä banaaneista herkullisen makuista jäätelöä. Nauti suklaakastikkeen kera.
Banaanijäätelöä ja suklaakastiketta
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa kidesokeria
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 3–4 kypsää banaania

Kastike

  • 100 g laadukasta tummaa suklaata
  • ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • ½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 rkl voita tai margariinia

Koristeluun

  • 1 dl pähkinä- tai suklaarouhetta

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

2. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Siivilöi seos.

3. Soseuta kuoritut banaanit ja sekoita jäätelömassaan. Anna jäähtyä.

4. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään 5 tuntia. Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran.

5. Paloittele suklaa ja pane kattilaan muiden kastikeainesten kanssa. Anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Varo kuumaa seosta, anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

6. Annostele jäätelö tarjoiluastioihin. Koristele kastikkeella ja pähkinärouheella. Tarjoa heti. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker