Banaanijäätelöä ja suklaakastiketta

Tee kypsistä banaaneista herkullisen makuista jäätelöä. Nauti suklaakastikkeen kera.

4 annosta

PT1H

5 tuntia

Arviot (6 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munankeltuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa kidesokeria
1 ½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3–4 kypsää banaania
Kastike
100 g laadukasta tummaa suklaata
½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl voita tai margariinia
Koristeluun
1 dl pähkinä- tai suklaarouhetta

Ohjeet

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

2. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Siivilöi seos.

3. Soseuta kuoritut banaanit ja sekoita jäätelömassaan. Anna jäähtyä.

4. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään 5 tuntia. Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran.

5. Paloittele suklaa ja pane kattilaan muiden kastikeainesten kanssa. Anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Varo kuumaa seosta, anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

6. Annostele jäätelö tarjoiluastioihin. Koristele kastikkeella ja pähkinärouheella. Tarjoa heti. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?