Äyriäispiirakka

4 annosta 1½ tuntia
Ruokaisan parsa-katkarapupiirakan pohjassa ja täytteessä on juustoraastetta.
Äyriäispiirakka
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 100 g voita
    • 2 dl juustoraastetta
    • 1 dl raejuustoa
    • 2 1/2–3 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl Dansukker Fariinisokeria
    • 1–2 rkl vettä

    Täyte

    • 3 kananmunaa
    • 2 dl ruokakermaa
    • 1 dl kuivaa valkoviiniä
    • 2 tl Dansukker Fariinisokeria
    • 2 dl juustoraastetta
    • 20 g hienonnettua tilliä
    • 1 kg kokonaisia katkarapuja
    • 1 pieni purjo
    • 200 g vihreää parsaa paloina

    Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina irtopohjavuokaan. Pistele taikinaan reikiä. Pane jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

    Vatkaa munat, kerma, valkoviini ja fariinisokeri keskenään. Kuori katkaravut. Huuhtele ja puhdista purjo ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Levitä purjorenkaat vuokaan. Peitä parsalla ja katkaravuilla. Sekoita juustoraaste ja tilli munaseokseen. Kaada seos vuokaan ja paista piirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile raikkaan salaatin ja valkoviinilasillisen kera.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker