Aurinkoinen pääsiäistorttu

Kauniin keltainen pääsiäistorttu täytetään vaniljakiisselillä ja se saa värinsä aprikooseista tai mandariineista.

8 annosta

PT1H

1½ tuntia + täytteen jäähtyminen

Arviot (34 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta  

Täyte
1 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
1 1/2 rkl maissitärkkelystä
1/2–3/4 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
1–2 prk säilykemandariineja tai 1 prk (420/235 g) säilykeaprikooseja valutettuna

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja tomusokeri kevyesti. Lisää joukkoon muna vatkaten ja lopuksi vehnäjauho-leivinjauheseos. Painele taikina koristereunaisen irtopohjavuoan (halk. 22 cm) pohjalle ja reunoille. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa noin 20–30 minuuttia.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä. Säilytä torttupohja huoneenlämmössä.

Valmista täyte. Mittaa kattilaan kerma, maito, maissitärkkelys ja tomusokeri. Keitä seosta muutaman minuutin ajan koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli sakenee. Mausta valmis kiisseli vaniljasokerilla. Jäähdytä kiisseli täysin.

Täytä torttu vaniljakiisselillä ja valutetuilla hedelmäpaloilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.