Aprikoositorttu

Voit halutessasi vaihtaa aprikoosit persikoihin tai pakastemarjoihin, kuten lakkoihin tai vadelmiin.

8–10 annosta

20 minuuttia + 12 tuntia

Arviot (35 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g Digestive-keksejä
75 g sulatettua voita tai margariinia
½ dl Dansukker Fariinisokeria
Täyte
8 liivatelehteä + reilusti kylmää vettä
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1–1½ dl aprikoosimarmeladia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 sitruunan puristettu mehu
Pinnalle
1 ½ prk (à 420/235 g) säilykeaprikooseja valutettuna
2 dl aprikoosipurkin lientä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Hienonna keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksinmurujen joukkoon yhdessä fariinisokerin kanssa. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, aprikoosimarmeladi ja sokerit. Tarkista maku.

Kuumenna sitruunamehu juomalasissa mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Valuta täyte ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valuta aprikoosit ja säästä liemi kiilteeseen. Kuumenna kaksi desilitraa aprikoosilientä kattilassa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen, kunnes liemi kirkastuu.

Laita aprikoosinpuolikkaat hyytyneen täytteen päälle ja valuta pinnalle hieman jäähtynyt aprikoosi-sokeriliemi. Laita torttu hetkeksi jääkaappiin ja anna hyytyä. Irrota torttu vuoasta veitsellä irti pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Vinkki!
Voit halutessasi vaihtaa aprikoosit persikoihin tai pakastemarjoihin, kuten lakkoihin tai vadelmiin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.