Aprikoositorttu

Voit halutessasi vaihtaa aprikoosit persikoihin tai pakastemarjoihin, kuten lakkoihin tai vadelmiin.

8–10 annosta

20 minuuttia + 12 tuntia

Arviot (35 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g Digestive-keksejä
75 g sulatettua voita tai margariinia
½ dl Dansukker Fariinisokeria
Täyte
8 liivatelehteä + reilusti kylmää vettä
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1–1½ dl aprikoosimarmeladia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 sitruunan puristettu mehu
Pinnalle
1 ½ prk (à 420/235 g) säilykeaprikooseja valutettuna
2 dl aprikoosipurkin lientä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Hienonna keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksinmurujen joukkoon yhdessä fariinisokerin kanssa. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, aprikoosimarmeladi ja sokerit. Tarkista maku.

Kuumenna sitruunamehu juomalasissa mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Valuta täyte ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valuta aprikoosit ja säästä liemi kiilteeseen. Kuumenna kaksi desilitraa aprikoosilientä kattilassa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen, kunnes liemi kirkastuu.

Laita aprikoosinpuolikkaat hyytyneen täytteen päälle ja valuta pinnalle hieman jäähtynyt aprikoosi-sokeriliemi. Laita torttu hetkeksi jääkaappiin ja anna hyytyä. Irrota torttu vuoasta veitsellä irti pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Vinkki!
Voit halutessasi vaihtaa aprikoosit persikoihin tai pakastemarjoihin, kuten lakkoihin tai vadelmiin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.