Ainekset
Pohja
150 g Digestive-keksejä
75 g sulatettua voita tai margariinia
½ dl Dansukker Fariinisokeria
Täyte
8 liivatelehteä + reilusti kylmää vettä
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1–1½ dl aprikoosimarmeladia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 sitruunan puristettu mehu
Pinnalle
1 ½ prk (à 420/235 g) säilykeaprikooseja valutettuna
2 dl aprikoosipurkin lientä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Hienonna keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksinmurujen joukkoon yhdessä fariinisokerin kanssa. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, aprikoosimarmeladi ja sokerit. Tarkista maku.
Kuumenna sitruunamehu juomalasissa mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Valuta täyte ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Valuta aprikoosit ja säästä liemi kiilteeseen. Kuumenna kaksi desilitraa aprikoosilientä kattilassa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen, kunnes liemi kirkastuu.
Laita aprikoosinpuolikkaat hyytyneen täytteen päälle ja valuta pinnalle hieman jäähtynyt aprikoosi-sokeriliemi. Laita torttu hetkeksi jääkaappiin ja anna hyytyä. Irrota torttu vuoasta veitsellä irti pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Vinkki!
Voit halutessasi vaihtaa aprikoosit persikoihin tai pakastemarjoihin, kuten lakkoihin tai vadelmiin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?