Aprikoosipannacotta

Kuivatuilla aprikooseilla maustettu pannacotta tarjotaan mantelilastujen kera.

4–6 annosta

PT10M

10 minuuttia + 2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
7 kuivattua aprikoosia

Rapeat keksilastut

50 g voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3/4 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
50 g mantelijauhetta tai mantelirouhetta
3/4 dl vehnäjauhoja

Lisäksi

pieniä suklaamunia

Ohjeet

Mittaa kuohukerma ja hyytelösokeri Multi kattilaan. Pilko joukkoon kuivatut aprikoosit aivan pieniksi paloiksi. Kuumenna höyryämispisteeseen ja anna kiehua puoli minuuttia. Jaa liemi ja aprikoosit annoskulhoihin ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valmista keksilastut (noin 30 kappaletta). Laita ainekset kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes rasva on sulanut. Jaa seoksesta pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 175-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Koristele hyytyneet aprikoosipannacottat rapeilla keksilastuilla ja pienillä suklaamunilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?