Ainekset
14 g agar-agaria
2 dl vettä
3 dl vahvaa hedelmämehua TAI 2 dl aprikoosisosetta ja 1 dl hedelmämehua
6 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
300 g aprikoosihilloa
Pinnalle
1–2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
Punnitse agar-agar vaa’alla. Mittaa agar-agar, vesi, hedelmämehu (tai sose ja mehu) kattilaan. Laita ajastin päälle ja anna seoksen kiehua välillä sekoittaen 45 minuuttia. Jäljelle jäävän nesteen määrä on tässä kohtaa melko vähäinen.
Lisää sokeri ja aprikoosihillo. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen vuokaan siten, että kerros on 1,5–2 cm korkea. Laita vuoka jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli.
Leikkaa marmeladi sopiviksi paloiksi ja kääntele erikoishienossa sokerissa. Nosta marmeladit lautaselle tai tarjottimelle ja laita päälle kevyesti leivinpaperi. Muutama päivä huoneenlämmössä haihduttaa ylimääräistä nestettä ja rakenne on aivan tuoretta miellyttävämpi.
Vinkki!
Malta keittää seosta ohjeessa mainittu aika. Voit käyttää nesteenä erilaisia mehuja tai korvata osan sataprosenttisilla hedelmäsoseilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!