Aprikoosimarmeladit

Itse valmistetut marmeladimakeiset ovat helppotekoisia. Kokeile rohkeasti erilaisia makuja.

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (14 kpl)

Ainekset

14 g agar-agaria
2 dl vettä
3 dl vahvaa hedelmämehua TAI 2 dl aprikoosisosetta ja 1 dl hedelmämehua
6 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
300 g aprikoosihilloa
Pinnalle
1–2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Punnitse agar-agar vaa’alla. Mittaa agar-agar, vesi, hedelmämehu (tai sose ja mehu) kattilaan. Laita ajastin päälle ja anna seoksen kiehua välillä sekoittaen 45 minuuttia. Jäljelle jäävän nesteen määrä on tässä kohtaa melko vähäinen.

Lisää sokeri ja aprikoosihillo. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen vuokaan siten, että kerros on 1,5–2 cm korkea. Laita vuoka jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli.

Leikkaa marmeladi sopiviksi paloiksi ja kääntele erikoishienossa sokerissa. Nosta marmeladit lautaselle tai tarjottimelle ja laita päälle kevyesti leivinpaperi. Muutama päivä huoneenlämmössä haihduttaa ylimääräistä nestettä ja rakenne on aivan tuoretta miellyttävämpi.

Vinkki!
Malta keittää seosta ohjeessa mainittu aika. Voit käyttää nesteenä erilaisia mehuja tai korvata osan sataprosenttisilla hedelmäsoseilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.