Aprikoosimarmeladit

Itse valmistetut marmeladimakeiset ovat helppotekoisia. Kokeile rohkeasti erilaisia makuja.

PT55M

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

14 g agar-agaria
2 dl vettä
3 dl vahvaa hedelmämehua TAI 2 dl aprikoosisosetta ja 1 dl hedelmämehua
6 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
300 g aprikoosihilloa
Pinnalle
1–2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Punnitse agar-agar vaa’alla. Mittaa agar-agar, vesi, hedelmämehu (tai sose ja mehu) kattilaan. Laita ajastin päälle ja anna seoksen kiehua välillä sekoittaen 45 minuuttia. Jäljelle jäävän nesteen määrä on tässä kohtaa melko vähäinen.

Lisää sokeri ja aprikoosihillo. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen vuokaan siten, että kerros on 1,5–2 cm korkea. Laita vuoka jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli.

Leikkaa marmeladi sopiviksi paloiksi ja kääntele erikoishienossa sokerissa. Nosta marmeladit lautaselle tai tarjottimelle ja laita päälle kevyesti leivinpaperi. Muutama päivä huoneenlämmössä haihduttaa ylimääräistä nestettä ja rakenne on aivan tuoretta miellyttävämpi.

Vinkki!
Malta keittää seosta ohjeessa mainittu aika. Voit käyttää nesteenä erilaisia mehuja tai korvata osan sataprosenttisilla hedelmäsoseilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?