Aprikoosimarmeladit

Itse valmistetut marmeladimakeiset ovat helppotekoisia. Kokeile rohkeasti erilaisia makuja.

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (11 kpl)

Ainekset

14 g agar-agaria
2 dl vettä
3 dl vahvaa hedelmämehua TAI 2 dl aprikoosisosetta ja 1 dl hedelmämehua
6 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
300 g aprikoosihilloa
Pinnalle
1–2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Punnitse agar-agar vaa’alla. Mittaa agar-agar, vesi, hedelmämehu (tai sose ja mehu) kattilaan. Laita ajastin päälle ja anna seoksen kiehua välillä sekoittaen 45 minuuttia. Jäljelle jäävän nesteen määrä on tässä kohtaa melko vähäinen.

Lisää sokeri ja aprikoosihillo. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen vuokaan siten, että kerros on 1,5–2 cm korkea. Laita vuoka jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli.

Leikkaa marmeladi sopiviksi paloiksi ja kääntele erikoishienossa sokerissa. Nosta marmeladit lautaselle tai tarjottimelle ja laita päälle kevyesti leivinpaperi. Muutama päivä huoneenlämmössä haihduttaa ylimääräistä nestettä ja rakenne on aivan tuoretta miellyttävämpi.

Vinkki!
Malta keittää seosta ohjeessa mainittu aika. Voit käyttää nesteenä erilaisia mehuja tai korvata osan sataprosenttisilla hedelmäsoseilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.