Aprikoosichutney

Tuoreista aprikooseista valmistettu pirteä chutney maistuu vaikkapa grillatun broilerin kanssa.

PT25M

25 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg huuhdottuja aprikooseja, joista kivi poistettu
n. 1/2 dl vettä
1/2 kg Dansukker Hillosokeria
1/2 dl limettimehua
2–3 tl luomulimetin kuorisuikaleita
pala raastettua inkivääriä
1/2–1 chilipalko suikaleina (ei siemeniä)

Ohjeet

Huuhdo aprikoosit. Puolita ne ja poista samalla kivi. Leikkaa aprikoosin puolikkaat kahtia, jos ne ovat isoja.

Kaada aprikoosit ja vesitilkka paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hillosokeri ja hetken kuluttua inkivääriraaste, chilisuikaleet, limetttimehu ja kuorisuikaleet.

Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes aprikoosit ovat pehmenneet, mutta edelleen osittain palasina.

Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen purkittamista pieniin kuumiin tölkkeihin.

Aprikoosichutneyn maku tulee täyteläisemmäksi, kun se saa olla kylmässä ainakin muutaman viikon.

Aprikoosichutney maistuu grilliruokien lisäkkeenä, erityisen hyvin broilerin ja kalkkunan kera. Sitä voi levittää myös esim. paahto- tai muulle leivälle. Aprikoosichutney leikkeleleivän pinnalla saa esim. kalkkuna- ja broilerileikkeleet maistumaan entistä paremmilta.

Resepti: Ruokatoimittaja Kati Nappa / Hillosokeri 20 vuotta

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?