Huuhdo aprikoosit. Puolita ne ja poista samalla kivi. Leikkaa aprikoosin puolikkaat kahtia, jos ne ovat isoja.
Kaada aprikoosit ja vesitilkka paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hillosokeri ja hetken kuluttua inkivääriraaste, chilisuikaleet, limetttimehu ja kuorisuikaleet.
Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes aprikoosit ovat pehmenneet, mutta edelleen osittain palasina.
Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen purkittamista pieniin kuumiin tölkkeihin.
Aprikoosichutneyn maku tulee täyteläisemmäksi, kun se saa olla kylmässä ainakin muutaman viikon.
Aprikoosichutney maistuu grilliruokien lisäkkeenä, erityisen hyvin broilerin ja kalkkunan kera. Sitä voi levittää myös esim. paahto- tai muulle leivälle. Aprikoosichutney leikkeleleivän pinnalla saa esim. kalkkuna- ja broilerileikkeleet maistumaan entistä paremmilta.
Resepti: Ruokatoimittaja Kati Nappa / Hillosokeri 20 vuotta
Reseptin on laatinut