Aprikoosichutney

Tuoreista aprikooseista valmistettu pirteä chutney maistuu vaikkapa grillatun broilerin kanssa.

25 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

1 kg huuhdottuja aprikooseja, joista kivi poistettu
n. 1/2 dl vettä
1/2 kg Dansukker Hillosokeria
1/2 dl limettimehua
2–3 tl luomulimetin kuorisuikaleita
pala raastettua inkivääriä
1/2–1 chilipalko suikaleina (ei siemeniä)

Ohjeet

Huuhdo aprikoosit. Puolita ne ja poista samalla kivi. Leikkaa aprikoosin puolikkaat kahtia, jos ne ovat isoja.

Kaada aprikoosit ja vesitilkka paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hillosokeri ja hetken kuluttua inkivääriraaste, chilisuikaleet, limetttimehu ja kuorisuikaleet.

Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes aprikoosit ovat pehmenneet, mutta edelleen osittain palasina.

Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen purkittamista pieniin kuumiin tölkkeihin.

Aprikoosichutneyn maku tulee täyteläisemmäksi, kun se saa olla kylmässä ainakin muutaman viikon.

Aprikoosichutney maistuu grilliruokien lisäkkeenä, erityisen hyvin broilerin ja kalkkunan kera. Sitä voi levittää myös esim. paahto- tai muulle leivälle. Aprikoosichutney leikkeleleivän pinnalla saa esim. kalkkuna- ja broilerileikkeleet maistumaan entistä paremmilta.

Resepti: Ruokatoimittaja Kati Nappa / Hillosokeri 20 vuotta

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.