Ainekset
1 kg huuhdottuja aprikooseja, joista kivi poistettu
n. 1/2 dl vettä
1/2 kg Dansukker Hillosokeria
1/2 dl limettimehua
2–3 tl luomulimetin kuorisuikaleita
pala raastettua inkivääriä
1/2–1 chilipalko suikaleina (ei siemeniä)
Ohjeet
Huuhdo aprikoosit. Puolita ne ja poista samalla kivi. Leikkaa aprikoosin puolikkaat kahtia, jos ne ovat isoja.
Kaada aprikoosit ja vesitilkka paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hillosokeri ja hetken kuluttua inkivääriraaste, chilisuikaleet, limetttimehu ja kuorisuikaleet.
Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes aprikoosit ovat pehmenneet, mutta edelleen osittain palasina.
Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen purkittamista pieniin kuumiin tölkkeihin.
Aprikoosichutneyn maku tulee täyteläisemmäksi, kun se saa olla kylmässä ainakin muutaman viikon.
Aprikoosichutney maistuu grilliruokien lisäkkeenä, erityisen hyvin broilerin ja kalkkunan kera. Sitä voi levittää myös esim. paahto- tai muulle leivälle. Aprikoosichutney leikkeleleivän pinnalla saa esim. kalkkuna- ja broilerileikkeleet maistumaan entistä paremmilta.
Resepti: Ruokatoimittaja Kati Nappa / Hillosokeri 20 vuotta
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?