Ainekset
Taikina
225 g voita tai margariinia
n. 7 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte
1 ½ kg happamia omenoita (esim. Granny Smith)
1 rkl kanelia
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl Dansukker Fariinisokeria
150 g voita tai margariinia
Pinnalle
1 muna
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
Vatkaa voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikina on tasainen. Kääri taikina muovikelmuun ja laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan.
Valmista täyte. Kuori ja lohko omenat. Sekoita sokerit omenalohkojen joukkoon. Sulata voi kattilassa ja lisää omenat joukkoon. Kääntele hetki, kunnes omenat pehmenevät. Jäähdytä.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne hieman piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjaa isommiksi levyiksi. Painele toinen levy piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset pois reunoilta.
Levitä jäähtynyt omenaseos vuokaan. Nosta toinen taikinalevy päälle ja käännä reunataikina piirakkavuoan reunaa vasten. Tee pinnalle muutama ilmareikä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle sokeria.
Paista piirasta 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Tarjoa halutessasi seuraksi vaniljajäätelöä tai vaniljavaahtoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?