Apple Pie

Leivo amerikkalaista omenapiirasta, jossa kannen alla on mehevä omenatäyte.

noin 8 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (17 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
225 g voita tai margariinia
n. 7 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte
1 ½ kg happamia omenoita (esim. Granny Smith)
1 rkl kanelia
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl Dansukker Fariinisokeria
150 g voita tai margariinia
Pinnalle
1 muna
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Vatkaa voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikina on tasainen. Kääri taikina muovikelmuun ja laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan.

Valmista täyte. Kuori ja lohko omenat. Sekoita sokerit omenalohkojen joukkoon. Sulata voi kattilassa ja lisää omenat joukkoon. Kääntele hetki, kunnes omenat pehmenevät. Jäähdytä.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne hieman piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjaa isommiksi levyiksi. Painele toinen levy piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset pois reunoilta.

Levitä jäähtynyt omenaseos vuokaan. Nosta toinen taikinalevy päälle ja käännä reunataikina piirakkavuoan reunaa vasten. Tee pinnalle muutama ilmareikä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle sokeria.

Paista piirasta 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Tarjoa halutessasi seuraksi vaniljajäätelöä tai vaniljavaahtoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.