Appelsiinisuklaakakku

Tarjoa suklaakakkua appelsiinisorbetin ja passiohedelmäkastikkeen kera.

4 hengelle

n. 4 tuntia

Arviot (6 kpl)

Ainekset

Appelsiinisuklaakakku
150 g suklaata, mieluiten appelsiininmakuista
2 dl Dansukker Tomusokeria

0,5 dl kaakaojauhetta
150 g suolatonta voita
4 kananmunaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria
Appelsiinisorbetti
1 1/2 dl vettä
75 g Dansukker Taloussokeria
5 dl puristettua appelsiinimehua
(tai tuoremehua)
1 sitruunan mehu
Passiohedelmäkastike
4 passiohedelmää
100 g Dansukker Taloussokeria
4 dl appelsiinimehua
Koristeluun

2 appelsiinia

Ohjeet

Appelsiinisuklaakakku
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Sulata suklaa, tomusokeri, kaakaojauhe ja voi vesihauteessa. Lisää munankeltuaiset ja vatkaa paksuksi seokseksi. Ota seos pois liedeltä ja sekoita, kunnes se on jäähtynyt ja tasaista. Vatkaa munanvalkuaiset ja tomusokeri paksuksi marengiksi ja sekoita se suklaaseokseen. Kaada valmis taikina pyöreään voideltuun vuokaan (halkaisija noin 23 cm). Paista 170 asteessa 30-40 minuuttia.

Appelsiinisorbetti
Keitä vesi ja sokeri. Keitä myös appelsiinimehu ja kuori vaahtoa, kunnes mehua on puolet jäljellä. Sekoita sokeriliemi appelsiinimehun kanssa ja lisää sitruunamehu. Siivilöi liemi. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakastimeen ja sekoita usein.

Passiohedelmäkastike
Keitä appelsiinimehu ja sokeri paksuksi seokseksi. Kaavi passiohedelmien siemenet ja lisää ne seokseen. Jäähdytä seos. Leikkaa tarjoiluvaiheessa 2 appelsiinia siivuiksi. Marinoi siivut passiohedelmäkastikkeessa ja tarjoile appelsiinisuklaakakun ja sorbetin kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.