Appelsiiniset rahkapullat

Leivo maukkaita appelsiinin makuisia rahkapullia tai isompi rahkapiirakka pellille.

10–12 kpl

1 tunti

Arviot (77 kpl)

Ainekset

2 dl maitoa
25 g hiivaa
½ tl suolaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 dl (100 g) sulatettua voita

Voiteluun

kananmuna

Täyte

200 g maitorahkaa
1 muna
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl appelsiininkuoriraastetta
½ dl korintteja

Sokeriraita

3 dl Dansukker Tomusokeria
½ tl appelsiininkuoriraastetta
appelsiinista puristettua mehua

Koristeluun

Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muut ainekset. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä pötköksi. Jaa pötkö 10–12 tasapaksuun osaan ja pyöritä pulliksi leivinpaperille. Kohota lämpimässä liinan alla. Paina juomalasilla kolo pulliin.

Vatkaa rahkan joukkoon muut täytteen ainekset. Jaa täyte pullien koloihin. Voitele reunat munalla. Paista 200–225 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita tomusokerin joukkoon appelsiininkuoriraaste ja appelsiinimehua, kunnes saat paksuhkon, pursotettavan tahnan. Pursota sokerikuorrute rahkapullien päälle. Koristele raesokerilla.

Vinkki!
Voit leipoa taikinan myös suurempikokoiseksi piiraaksi.  

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.