Appelsiiniset rahkapullat

Leivo maukkaita appelsiinin makuisia rahkapullia tai isompi rahkapiirakka pellille.

10–12 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (90 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl maitoa
25 g hiivaa
½ tl suolaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 dl (100 g) sulatettua voita

Voiteluun

kananmuna

Täyte

200 g maitorahkaa
1 muna
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl appelsiininkuoriraastetta
½ dl korintteja

Sokeriraita

3 dl Dansukker Tomusokeria
½ tl appelsiininkuoriraastetta
appelsiinista puristettua mehua

Koristeluun

Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muut ainekset. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä pötköksi. Jaa pötkö 10–12 tasapaksuun osaan ja pyöritä pulliksi leivinpaperille. Kohota lämpimässä liinan alla. Paina juomalasilla kolo pulliin.

Vatkaa rahkan joukkoon muut täytteen ainekset. Jaa täyte pullien koloihin. Voitele reunat munalla. Paista 200–225 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita tomusokerin joukkoon appelsiininkuoriraaste ja appelsiinimehua, kunnes saat paksuhkon, pursotettavan tahnan. Pursota sokerikuorrute rahkapullien päälle. Koristele raesokerilla.

Vinkki!
Voit leipoa taikinan myös suurempikokoiseksi piiraaksi.  

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.