Ainekset
2 dl maitoa
25 g hiivaa
½ tl suolaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 dl (100 g) sulatettua voita
Voiteluun
kananmuna
Täyte
200 g maitorahkaa
1 muna
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl appelsiininkuoriraastetta
½ dl korintteja
Sokeriraita
3 dl Dansukker Tomusokeria
½ tl appelsiininkuoriraastetta
appelsiinista puristettua mehua
Koristeluun
Dansukker Rapeaa Raesokeria
Ohjeet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muut ainekset. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä pötköksi. Jaa pötkö 10–12 tasapaksuun osaan ja pyöritä pulliksi leivinpaperille. Kohota lämpimässä liinan alla. Paina juomalasilla kolo pulliin.
Vatkaa rahkan joukkoon muut täytteen ainekset. Jaa täyte pullien koloihin. Voitele reunat munalla. Paista 200–225 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita tomusokerin joukkoon appelsiininkuoriraaste ja appelsiinimehua, kunnes saat paksuhkon, pursotettavan tahnan. Pursota sokerikuorrute rahkapullien päälle. Koristele raesokerilla.
Vinkki!
Voit leipoa taikinan myös suurempikokoiseksi piiraaksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!