Appelsiinisalaatti

Helppo jälkiruoka koostuu tuoreista appelsiineista ja kanelilla maustetusta siirappiliemestä.

4 annosta

PT25M

30 minuuttia

Arviot (6 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4–6 (luomu)appelsiinia
50 g saksanpähkinöitä
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1/2 dl vettä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 tl jauhettua kanelia
Lisäksi
kevyesti vatkattua kermaa tai vaniljajäätelöä

Ohjeet

Pese yksi appelsiini huolellisesti. Leikkaa sen kuori ohuiksi suikaleiksi. Kuori kaikki appelsiinit ja poista valkoinen osa niiden pinnasta. Viipaloi appelsiinit tai leikkaa ne lohkoiksi. Pane appelsiinipalat pikkulautasille tai suurehkolle vadille. Rouhi saksanpähkinät ja ripottele appelsiinien päälle. Koristele kuorisuikaleilla. Sekoita siirappi, vesi, vaniljasokeri ja kaneli kattilassa ja kiehauta. Kaada liemi appelsiinien päälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?