Appelsiinipiparkakut

Appelsiinipiparkakut onnistuvat myös gluteenittomina. Appelsiininkuoriraaste raikastaa fariinisokerilla leivotun piparkakkutaikinan. Koristele piparit näyttäviksi punaisella ja oranssilla värjätyllä pikeerillä.

50 kpl

PT1H

2 tuntia

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina                                              
1 luomuappelsiini
100 g voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl kardemummaa
1 1/2 tl kanelia                                                                                   
1 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
1 keltuainen
1 1/2 tl leivinjauhetta
250 g vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

Koristelu
1/4 dl valkuaista
n. 1 3/4 dl Dansukker Tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
oranssia elintarvikeväriä

 

Ohjeet

TAIKINA

Pese appelsiini huolellisesti ja raasta oranssi pintaosa. Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon fariinisokeri.

Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes siirappi kiehahtaa. Kaada kuuma siirappi voin ja fariinisokerin päälle ja sekoita tasaiseksi.

Lisää kuoriraaste, keltuainen nopeasti sekoittaen (säästä valkuainen koristeluun), leivinjauhe ja lopuksi jauhot muutamassa erässä.

Kääri taikina leivinpaperiin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.

TAIKINAN MUOTOILU JA PAISTAMINEN

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi.

Ota levystä ympyrämuotilla kuvioita. Voit käyttää eri kokoisia muotteja ja tehdä ympyröistä renkaita leikkaamalla pienemmällä muotilla keskelle aukon. Siirrä kuviot pellille leivinpaperin päälle.

Paista piparit 200 asteessa paksuudesta riippuen 5–8 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.

KORISTELU

Valmista pikeeri. Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 3-4 minuuttia.

Jaa pikeeri halutessasi pienempiin osiin ja värjää esimerkiksi punaiseksi ja oranssiksi sekoittamalla joukkoon elintarvikeväriä.

Laita pikeeri pursotuspussiin, jossa on pieni tylla (2 mm) tai pakastuspussiin, jonka päähän leikkaat pienen aukon. Sulje pussin pää teipillä, kun et käytä sitä, jotta pikeeri ei pääse kuivahtamaan.

Koristele piparit pursotuksella. Kuivumisen jälkeen piparit voi pinota päällekkäin.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!