Ainekset
Taikina
1 luomuappelsiini
100 g voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl kardemummaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
1 keltuainen
1 1/2 tl leivinjauhetta
250 g vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
Koristelu
1/4 dl valkuaista
n. 1 3/4 dl Dansukker Tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
oranssia elintarvikeväriä
Ohjeet
TAIKINA
Pese appelsiini huolellisesti ja raasta oranssi pintaosa. Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon fariinisokeri.
Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes siirappi kiehahtaa. Kaada kuuma siirappi voin ja fariinisokerin päälle ja sekoita tasaiseksi.
Lisää kuoriraaste, keltuainen nopeasti sekoittaen (säästä valkuainen koristeluun), leivinjauhe ja lopuksi jauhot muutamassa erässä.
Kääri taikina leivinpaperiin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.
TAIKINAN MUOTOILU JA PAISTAMINEN
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi.
Ota levystä ympyrämuotilla kuvioita. Voit käyttää eri kokoisia muotteja ja tehdä ympyröistä renkaita leikkaamalla pienemmällä muotilla keskelle aukon. Siirrä kuviot pellille leivinpaperin päälle.
Paista piparit 200 asteessa paksuudesta riippuen 5–8 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.
KORISTELU
Valmista pikeeri. Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 3-4 minuuttia.
Jaa pikeeri halutessasi pienempiin osiin ja värjää esimerkiksi punaiseksi ja oranssiksi sekoittamalla joukkoon elintarvikeväriä.
Laita pikeeri pursotuspussiin, jossa on pieni tylla (2 mm) tai pakastuspussiin, jonka päähän leikkaat pienen aukon. Sulje pussin pää teipillä, kun et käytä sitä, jotta pikeeri ei pääse kuivahtamaan.
Koristele piparit pursotuksella. Kuivumisen jälkeen piparit voi pinota päällekkäin.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?