Appelsiinipannacotta ja mansikkasorbetti

5–6 annosta 5 minuuttia + hyytyminen + jäätyminen
Juhlava ja herkullinen jälkiruoka
Appelsiinipannacotta ja mansikkasorbetti
Arvioi: (52kpl)

Ainekset

    Pannacotta

    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
    • 5 dl kuohukermaa
    • ½ luomuappelsiinin raastettu kuori

    Mansikkasorbetti

    • 1 dl appelsiinista puristettua mehua
    • ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
    • 1 ps (250 g) mansikoita, pakaste

    Sekoita hyytelösokeri Multi ja kerma kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja keitä puoli minuuttia. Sekoita appelsiinin kuoriraaste joukkoon ja kaada seos annoskulhoihin. Siirrä annoskulhot jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään pari tuntia tai yön yli jääkaapissa. Annostele mansikkasorbettia pannacotta-annosten päälle juuri ennen tarjoamista.

    Laita tyhjä kulho pakastimeen kylmenemään. Kiehauta appelsiinimehu ja glukoosisiirappi. Mittaa jäiset marjat leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen, soseuta täydellä teholla ja lisää kuuma neste nopeasti joukkoon. Ota astia pakastimesta ja siirrä sorbetti kulhoon ja anna jäätyä pakastimessa noin 30 minuuttia.

    Resepti: Teemu Aura