Appelsiininmakuinen valkosuklaa-Daimkakku

Appelsiini, vanilja, valkosuklaa ja Daim maustavat hyydytettyä joulun juustokakkua.

15–20 annosta

PT1H

12 tuntia

Arviot (133 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
300 g suklaakeksejä tai piparkakkuja
100 g margariinia
1 rkl vettä, maitoa tai appelsiinimehua
Täyte
10 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
400 g vaniljarahkaa tai -tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
160 g Daim-suklaata
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomuappelsiinin kuoriraaste
yhden luomuappelsiinin puristettu mehu
Pinnalle
2 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
60 g Daim-suklaata
appelsiiniviipaleita

Ohjeet

Murusta keksit ja sekoita sulatetun rasvan ja nestetilkan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon vaniljarahka. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen noin puolentoista minuutin ajan. Leikkaa Daim karkeaksi rouheeksi. Lisää suklaat ja vaniljasokeri vaahtoon. Raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori. Kuumenna appelsiinin puristettu mehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Sekoita liemi tasaiseksi. Kaada neste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Levitä täyte keksimurupohjan päälle kakkuvuokaan. Nosta kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Pursota kerma kakun ympäri. Leikkaa Daim rouheeksi veitsellä ja ripottele kakun pinnalle. Koristele halutessasi vielä valkosuklaalla ja appelsiiniviipaleilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.