Appelsiinimunkit

Appelsiininkuoriraaste maustaa sekä munkkitaikinan että sokerointiin käytettävän sokerin.

30 kpl

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (49 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
2 munaa
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
50 g tuoretta hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää tai juoksevaa rasvaa

Paistamiseen

1 l rypsiöljyä

Pinnalle

4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 luomuappelsiinin raastettu kuori

Ohjeet

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää joukkoon maito ja murennettu hiiva sekä mausteet ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Lisää jauhot ja rasva ja alusta pehmeä taikina. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa puolisen tuntia.

Mittaa pinnalle siroteltava sokeri paperipussiin ja mausta hyvin pestyn appelsiinin raastetulla kuorella.

Leivo taikina pyöreiksi pulliksi. Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin 15 minuuttia.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja paista munkit kuumassa öljyssä, muutama munkki kerrallaan. Nosta kypsät munkit hetkeksi valumaan talouspaperilla vuorattuun astiaan. Hölskytä munkkeja appelsiinilla maustetussa sokerissa pussissa. Tarjoa samana päivänä.

Vinkki!
Sokerin sijaan munkit voi koristaa tomusokerista ja appelsiinimehusta sekoitetulla kuorrutuksella.

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.