Appelsiinimunkit

Appelsiininkuoriraaste maustaa sekä munkkitaikinan että sokerointiin käytettävän sokerin.

30 kpl

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (46 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
2 munaa
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
50 g tuoretta hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää tai juoksevaa rasvaa

Paistamiseen

1 l rypsiöljyä

Pinnalle

4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 luomuappelsiinin raastettu kuori

Ohjeet

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää joukkoon maito ja murennettu hiiva sekä mausteet ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Lisää jauhot ja rasva ja alusta pehmeä taikina. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa puolisen tuntia.

Mittaa pinnalle siroteltava sokeri paperipussiin ja mausta hyvin pestyn appelsiinin raastetulla kuorella.

Leivo taikina pyöreiksi pulliksi. Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin 15 minuuttia.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja paista munkit kuumassa öljyssä, muutama munkki kerrallaan. Nosta kypsät munkit hetkeksi valumaan talouspaperilla vuorattuun astiaan. Hölskytä munkkeja appelsiinilla maustetussa sokerissa pussissa. Tarjoa samana päivänä.

Vinkki!
Sokerin sijaan munkit voi koristaa tomusokerista ja appelsiinimehusta sekoitetulla kuorrutuksella.

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.