Appelsiinileivokset

Appelsiinimehu, sitruslikööri ja mascarpone maustavat nämä herkulliset, kosteat leivokset.

12 kpl

PT40M

45 minuuttia

Arviot (31 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
75 g voita tai margariinia
4 kananmunaa (185 g rikottuna)
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuoriraaste
½ dl appelsiinista puristettua mehua

Kostutus
¾ dl appelsiinista puristettua mehua
¾ dl vettä
¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl sitruslikööriä (Cointreau)

Kuorrutus
150 g mascarponea
1 ½ dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl sitruslikööriä (Cointreau)

Koristeluun
5 dl keltaisia hedelmäpaloja (esimerkiksi meloni, ananas, ananaskirsikka, nektariini)
1 ½ dl vettä
¾ dl Dansukker Hyytelösokeria 

Ohjeet

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele muffinipellin vuoat (12 x 1 dl).

2. Sulata rasva. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja appelsiininkuoriraaste. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulatetun rasvan ja appelsiinimehun kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Annostele taikina muffinipellin vuokiin, jätä niihin sentti kohoamisvaraa. Paista uunissa 13–15 minuuttia.

4. Jäähdytä hetki. Kumoa kakut leivinpaperille ja käännä ne ympäri. Sekoita kostutusliemi ja dippaa jokainen kakku nopeasti liemeen tai annostele liemi ruokalusikalla kakkujen päälle. Peitä kelmulla ja jäähdytä.

5. Vatkaa mascarpone, kerma, sokeri ja likööri vaahdoksi. Pursota vaahtorinkulat kakkujen päälle ja asettele hedelmäpalat rinkulan sisään.

6. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja keitä kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele hiukan jäähtynyt liemi hedelmien päälle.

7. Tarjoa kahvin, teen tai makean kuohuviinin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?