Appelsiinikakku

Appelsiinilla maustettu pähkinäpohjainen, ilman liivatetta hyydytetty kakku, jonka täytteessä on kermaa ja rahkaa.

noin 10 annosta

PT1H

12 tuntia

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g pähkinöitä, mielellään eri lajeja
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
75 g voita tai margariinia
50 g suklaata

Täyte
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
250 g maitorahkaa
3 rkl Dansukker Tomusokeria
yhden luomuappelsiinin kuoriraaste
yhden luomuappelsiinin puristettu mehu

Koristeluun
1 dl vispikermaa, Dansukker Siro erikoishienoa sokeria ja Vaniljasokeria
(appelsiiniaromia)
suklaarullia, suklaarouhetta tai appelsiiniviipaleita

Ohjeet

Hienonna pähkinät. Sulata rasva. Sekoita keskenään pähkinät, sokerit ja rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Anna jähmettyä.

Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja sivele tai levitä se pohjan päälle. Anna jähmettyä.

Vatkaa kerma ja hyytelösokeri Multi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon maitorahka, tomusokeri ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste sekä appelsiinimehu. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yli yön.

Ota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Voit maustaa kerman halutessasi appelsiininmakuisella leivonta-aromilla. Pursota kerma kakun pintaa kiertämään. Koristele suklaarullilla tai -rouheella tai halutessasi appelsiiniviipaleilla. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.