Appelsiini-valkosuklaamarmeladi

noin 8 dl 45 minuuttia
Appelsiiniliköörillä ja valkosuklaalla maustettu makoisa appelsiinimarmeladi.
Appelsiini-valkosuklaamarmeladi
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 500 g appelsiineja lohkoina (= noin 1 kg kuorellisia appelsiineja)
  • 1 luomulimetin mehu ja raastettu kuori
  • 75 g raastettua valkosuklaata
  • 4 rkl Cointreau-appelsiinilikööriä
  • 500 g Dansukker Hillosokeria
  • (2 rkl hasselpähkinärouhetta)

Leikkaa appelsiineista molemmat päät pois. Aseta hedelmä tukevasti leikkuulaudalle toinen leikkuupinta tasoa vasten. Leikkaa kuori irti terävällä veitsellä niin, että myös uloin kalvo leikkaantuu irti. Ota hedelmä käteen ja irrottele pienellä veitsellä lohkot kalvoista kattilaan.

Lisää limettimehu ja kuoriraaste. Kuumenna ja lisää hillosokeri. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää valkosuklaaraaste ja likööri sekä halutessasi hasselpähkinärouhe. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Kuori vaahto. Purkita kuumana puhtaaseen purkkiin ja sulje kansi. Säilytä jääkaapissa.
 

 

Reseptin on laatinut

Dansukker