Appelsiini-suklaakupit

Appelsiineista ja suklaasta valmistat herkullisen värikkään jälkiruoan. Voit maustaa sitä tuoreilla yrteillä tai erilaisilla leivontamausteilla.

4 annosta

1 tunti

Arviot (108 kpl)

Ainekset

4 appelsiinia
4 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
hienonnettua minttua maun mukaan
200 g tummaa suklaata
200 g mascarponejuustoa
2 dl vispikermaa
1/2–3/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Leikkaa appelsiineista ”hatut”. Leikkaa sisus terävällä veitsellä. Mikäli appelsiini ei pysy kunnolla pystyssä, leikkaa myös pohjasta pieni pala. Paloittele appelsiinin sisus pieniksi kuutioiksi. Jos appelsiinikupin pohjasta näkyy läpi, laita pohjalle appelsiiniviipale. Sekoita appelsiinikuutioiden joukkoon siirappia, vaniljasokeria ja hienonnettua minttua. Jaa seos appelsiinien pohjalle.

Valmista suklaavaahto. Paloittele suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulanut suklaa mascarponejuuston joukkoon. Vaahdota kerma ja sekoita suklaa-mascarponeseokseen. Mausta seos tomu- ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.

Pursota suklaavaahto appelsiinien sisälle ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. Nosta päälle ”hatut” ja koristele tuoreella mintulla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.