Ainekset
4 appelsiinia
4 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
hienonnettua minttua maun mukaan
200 g tummaa suklaata
200 g mascarponejuustoa
2 dl vispikermaa
1/2–3/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Leikkaa appelsiineista ”hatut”. Leikkaa sisus terävällä veitsellä. Mikäli appelsiini ei pysy kunnolla pystyssä, leikkaa myös pohjasta pieni pala. Paloittele appelsiinin sisus pieniksi kuutioiksi. Jos appelsiinikupin pohjasta näkyy läpi, laita pohjalle appelsiiniviipale. Sekoita appelsiinikuutioiden joukkoon siirappia, vaniljasokeria ja hienonnettua minttua. Jaa seos appelsiinien pohjalle.
Valmista suklaavaahto. Paloittele suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulanut suklaa mascarponejuuston joukkoon. Vaahdota kerma ja sekoita suklaa-mascarponeseokseen. Mausta seos tomu- ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.
Pursota suklaavaahto appelsiinien sisälle ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. Nosta päälle ”hatut” ja koristele tuoreella mintulla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?