Appelsiini-mansikkakuppikakut

Kuppikakut ovat suloisia juhlatarjottavia pieniin minimuffinivuokiin pursotettuina.

25 keskikokoista

PT25M

½ tuntia

Arviot (9 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl öljyä
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa
yhden hyvin pestyn luomuappelsiinin kuoriraaste
2 dl mansikoita paloiteltuna

Pinnalle
2 1/2 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria tai maun mukaan
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
sitruunamelissan lehtiä
(mansikoita)

Ohjeet

Riko kulhoon munat. Mittaa joukkoon muut ainekset ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.

Valuta taikina muffini- tai leivosvuokiin. Jos käytössäsi on metallinen tai silikonista valmistettu muffinivuoka, kannattaa paperivuoat laittaa ensin muffinivuoan koloihin. Näin muffinit pitävät paremmin muotonsa.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahdota vispikerma. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota keoiksi muffinien pinnalle ja koristele sitruunamelissan lehdillä (ja mansikoilla). Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Kuppikakut ovat myös suloisia juhlatarjottavia. Kun tarjottavaa on paljon, kannattaa ne valmistaa pieniksi suupaloiksi. Voit pursottaa taikinaa myös hyvin pieniin minimuffinivuokiin, jolloin saat suupaloja vieläkin enemmän.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.