Appelsiini-mansikkahyytelö

Pakastemansikoista, banaaneista ja appelsiinimehusta tehty hyytelöjälkiruoka koristellaan marengeilla.

4 annosta

5 minuuttia + jäähtyminen + marenkien valmistus

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g pakastemansikoita
2 suurta banaania
8 dl appelsiinimehua
2 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Koristeeksi marenkeja
3 valkuaista
½ tl etikkaa tai sitruunamehua
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Erota kananmunan keltuaiset valkuaisista huolellisesti. Pienikin määrä keltuaista estää kuohkean valkuaisvaahdon syntymisen. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, rasvattomassa teräs-, lasi- tai posliinikulhossa.

Vatkaa valkuaisia hieman. Lisää tilkka etikkaa tai sitruunamehua. Lisää sokeria vähitellen koko ajan valkuaisia vaahdottaen. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa, kiiltävää ja niin kiinteää, että kulhon voi kääntää ylösalaisin vaahdon valumatta.

Tee valkuaisvaahdosta leivinpaperille pursottamalla tai lusikalla nostellen sen kokoisia ja muotoisia marenkeja kuin haluat. Kuivata marenkeja miedossa lämmössä, 75 astetta, noin 2 tuntia.

Jaa jäiset mansikat ja banaaniviipaleet annosmaljoihin.

Kiehauta appelsiinimehu. Sekoita hyytelösokeri mehuun ja kiehauta.

Kaada hyytelö maljoihin. Jäähdytä ja koristele marengeilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?