Appelsiini-mansikkahillo

Makeat mansikat, raikas appelsiini ja ripaus vaniljaa tekevät tästä hillosta ylivoimaisen herkullisen. Tarjoa appelsiini-mansikkahilloa vaikkapa köyhien ritarien kanssa.

4–5 dl valmista hilloa

PT45M
PT0M
Hillot

45 minuuttia

Arviot (5 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g mansikoita (tuore tai pakaste)

0,25 dl vettä

250 g Dansukker Hillosokeria

1 tl Dansukker Vaniljasokeria

1 (luomu)appelsiinin kuoriraaste

Ohjeet

1. Perkaa ja paloittele mansikat. Käytä pakastemansikat puolisulaneina.

2. Kuumenna mansikat ja vesi kattilassa höyryäviksi.

3. Sekoita joukkoon hillosokeri, vaniljasokeri ja kuoriraaste, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilloa kevyesti poreilllen 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto.

4. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.

5. Kaada hillo puhtaaseen kuumennettuun purkkiin (tai kahteen pieneen) ja sulje hyvin. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä mieluiten viileässä.

 

Resepti ja kuva: Ilona Tjurin

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!