Ainekset
500 g mansikoita (tuore tai pakaste)
0,25 dl vettä
250 g Dansukker Hillosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 (luomu)appelsiinin kuoriraaste
Ohjeet
1. Perkaa ja paloittele mansikat. Käytä pakastemansikat puolisulaneina.
2. Kuumenna mansikat ja vesi kattilassa höyryäviksi.
3. Sekoita joukkoon hillosokeri, vaniljasokeri ja kuoriraaste, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilloa kevyesti poreilllen 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto.
4. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.
5. Kaada hillo puhtaaseen kuumennettuun purkkiin (tai kahteen pieneen) ja sulje hyvin. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä mieluiten viileässä.
Resepti ja kuva: Ilona Tjurin
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.