Appelsiini-inkiväärisima

Tee itse raikas appelsiini-inkiväärisima. Kauniin kullanruskealla ja aromikkaalla Luomufariinisokerilla siman mausta tulee hieman miedompi ja pehmeämpi.

noin 1 viikko

Arviot (24 kpl)

Ainekset

3 luomuappelsiinin kuori ja mehu (n. 2 dl)

3 cm kokoinen pala (luomu)inkivääriä

4 l vettä

500 g Dansukker Luomufariinisokeria

herneen kokoinen (halkaisija 7 mm) pala tuorehiivaa

Pullotukseen

(luomu)rusinoita

Ohjeet

Pese appelsiinit huolellisesti, raasta kuoret ja purista mehu. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta kattilassa vesi, mehu ja raasteet. Ota sivuun pullotusta varten ¼ dl fariinisokeria. Nosta kattila liedeltä, lisää joukkoon loput fariinisokerista ja sekoita huolellisesti. Jäähdytä neste huoneenlämpöiseksi. Ota pieni määrä nestettä kattilasta ja sekoita siihen tuorehiiva. Sekoita hiivaseos huolellisesti koko simaan. Anna siman käydä huoneenlämmössä n. 1 vrk.

 Laita puhtaisiin pulloihin teelusikallinen fariinisokeria ja rusinoita. Siivilöi ja pullota sima. Jätä pulloihin ilmavara. Paine kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Jääkaapissa rusinat kohoavat pintaan noin kolmantena päivänä pullotuksesta, mutta maku paranee ja happo lisääntyy vielä ajan kanssa. Siman valmistukseen kannattaakin varata viikko aikaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.