Appelsiini-cantuccini (italialaiset korput)

Appelsiinin makuiset italialaiset cantuccini-keksit maistuvat kahvin ja teen kera.

noin 50 kpl

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (34 kpl)

Ainekset

4 dl vehnäjauhoja
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl Cointreau- tai Grand Marnier -likööriä
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
2 rkl voita tai margariinia
2 kananmunaa
200 g kuorittuja manteleita

Ohjeet

Mittaa kuivat ainekset kulhoon. Lisää likööri, appelsiininkuori, rasva ja munat ja sekoita taikinaksi. Sekoita joukkoon mantelit. Pane taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele niistä tankoja (halkaisija noin 3 cm) jauhotetulla leivinpöydällä. Pane tangot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 12 minuuttia. Leikkaa tangot 1 1/2 cm:n levyisiksi paloiksi. Pane palat takaisin pellille ja peitä leivinpaperilla. Paista vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Säilytä kuivassa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?