Apinakakku

1½ tuntia
Lasten viidakkokutsuilla saattaa törmätä suloiseen apinaan kakun muodossa.
Apinakakku
Arvioi: (84kpl)

Ainekset

    Kakkupohja

    • 100 g voita tai margariinia
    • 2 dl maitoa
    • 4 munaa
    • 4 dl Dansukker Taloussokeria
    • 6 dl vehnäjauhoja
    • 3 tl leivinjauhetta
    • 4 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 4 rkl kaakaojauhetta
    • 2 rkl vettä
    • voita tai margariinia vuokaan
    • korppujauhoja tai mannaryynejä vuokaan

    Kuorrutteet

    • 1 pkt Dansukker Kaakaotomusokeria
    • 2–3 rkl vettä
    • 2 tl öljyä
    • 2 dl Dansukker Tomusokeria
    • keltaista elintarvikeväriä
    • 2–3 tl vettä
    • 1 tl öljyä

    Koristeluun

    • lakritsinauhaa, pyöreitä lakritseja ja ruskeaa strösseliä

    Voitele ja leivitä iso vuoka (n. 30 x 40 cm). Lämmitä uuni 175 asteeseen.

    Sulata rasva ja anna jäähtyä.

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää muna-sokerivaahtoon.

    Lisää rasva ja maito.

    Kaada 2/3 kakkutaikinasta vuokaan. Sekoita kaakaojauhe ja vesi lopun taikinan joukkoon. Kaada tumma taikina vuoassa olevan taikinan päälle ja vedä haarukalla taikinan pintaan viivoja, jotta valmiista kakusta tulee marmoroidun näköinen.

    Paista uunin alaosassa 35–40 minuuttia.

    Leikkaa kakku apinan pään muotoiseksi ja levitä kuorrutteet. Tee lakritsinauhasta suu, ruskeasta strösselistä ”hiukset” ja lakritsista silmät.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker