Apinakakku

Lasten viidakkokutsuilla saattaa törmätä suloiseen apinaan kakun muodossa.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (122 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kakkupohja
100 g voita tai margariinia
4 kananmunaa
4 dl Dansukker Taloussokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 tl Dansukker Vaniljasokeria

2 dl maitoa
4 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vettä
voita tai margariinia vuokaan
korppujauhoja tai mannaryynejä vuokaan
Kuorrutteet
4 1/2 dl Dansukker Tomusokeria

5 rkl kaakaojauhetta
2–3 rkl vettä

Koristeluun

lakritsinauhaa, pyöreitä lakritseja ja ruskeaa strösseliä

Ohjeet

Voitele ja leivitä iso vuoka (n. 30 x 40 cm). Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata rasva ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää muna-sokerivaahtoon.

Lisää rasva ja maito.

Kaada 2/3 kakkutaikinasta vuokaan. Sekoita kaakaojauhe ja vesi lopun taikinan joukkoon. Kaada tumma taikina vuoassa olevan taikinan päälle ja vedä haarukalla taikinan pintaan viivoja, jotta valmiista kakusta tulee marmoroidun näköinen.

Paista uunin alaosassa 35–40 minuuttia.

Leikkaa kakku apinan pään muotoiseksi ja levitä kuorrutteet. Tee lakritsinauhasta suu, ruskeasta strösselistä ”hiukset” ja lakritsista silmät.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?