Ainekset
Kakkupohja
100 g voita tai margariinia
4 kananmunaa
4 dl Dansukker Taloussokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl maitoa
4 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vettä
voita tai margariinia vuokaan
korppujauhoja tai mannaryynejä vuokaan
Kuorrutteet
4 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
5 rkl kaakaojauhetta
2–3 rkl vettä
Koristeluun
lakritsinauhaa, pyöreitä lakritseja ja ruskeaa strösseliä
Ohjeet
Voitele ja leivitä iso vuoka (n. 30 x 40 cm). Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää muna-sokerivaahtoon.
Lisää rasva ja maito.
Kaada 2/3 kakkutaikinasta vuokaan. Sekoita kaakaojauhe ja vesi lopun taikinan joukkoon. Kaada tumma taikina vuoassa olevan taikinan päälle ja vedä haarukalla taikinan pintaan viivoja, jotta valmiista kakusta tulee marmoroidun näköinen.
Paista uunin alaosassa 35–40 minuuttia.
Leikkaa kakku apinan pään muotoiseksi ja levitä kuorrutteet. Tee lakritsinauhasta suu, ruskeasta strösselistä ”hiukset” ja lakritsista silmät.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?