Apinakakku

Lasten viidakkokutsuilla saattaa törmätä suloiseen apinaan kakun muodossa.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (122 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kakkupohja
100 g voita tai margariinia
4 kananmunaa
4 dl Dansukker Taloussokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 tl Dansukker Vaniljasokeria

2 dl maitoa
4 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vettä
voita tai margariinia vuokaan
korppujauhoja tai mannaryynejä vuokaan
Kuorrutteet
4 1/2 dl Dansukker Tomusokeria

5 rkl kaakaojauhetta
2–3 rkl vettä

Koristeluun

lakritsinauhaa, pyöreitä lakritseja ja ruskeaa strösseliä

Ohjeet

Voitele ja leivitä iso vuoka (n. 30 x 40 cm). Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata rasva ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää muna-sokerivaahtoon.

Lisää rasva ja maito.

Kaada 2/3 kakkutaikinasta vuokaan. Sekoita kaakaojauhe ja vesi lopun taikinan joukkoon. Kaada tumma taikina vuoassa olevan taikinan päälle ja vedä haarukalla taikinan pintaan viivoja, jotta valmiista kakusta tulee marmoroidun näköinen.

Paista uunin alaosassa 35–40 minuuttia.

Leikkaa kakku apinan pään muotoiseksi ja levitä kuorrutteet. Tee lakritsinauhasta suu, ruskeasta strösselistä ”hiukset” ja lakritsista silmät.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.