Ananaspiirakka

Leivo tänään yksinkertainen ananaspiirakka crème fraiche- eli ranskankermatäytteellä. Kaurajauholla saat makeasta piirakkapohjasta herkullisen rapean.

noin 8 palaa

PT55M

1 tunti

Arviot (86 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja

150 g voita

3/4 dl Dansukker Ruokokidesokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl kaurajauhoja

ripaus suolaa

Täyte

1 kananmuna

2 dl ranskankermaa

1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria

1 tl Dansukker Vaniljasokeria

2 pientä tölkkiä (yht. 280 g) ananasmurskaa

Lisäksi

Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

(kermavaahtoa)

Ohjeet

Pane kiertoilmauuni lämpiämään 175°C.

Sulata voi ja lisää joukkoon sokeri, jauhot sekä suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna jäähtyä. Voitele piirakkavuoka tai irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Painele taikina vuokaan jauhotetuin sormin.

Sekoita muna, ranskankerma ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon ananasmurska. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Paista uunin alatasolla 25–30 minuuttia.

Sirottele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria ja tarjoile halutessasi kermavaahdon kera.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?