Ananaspiirakka - Dansukker

Ananaspiirakka

noin 8 palaa 1 tunti
Leivo tänään yksinkertainen ananaspiirakka crème fraiche- eli ranskankermatäytteellä. Kaurajauholla saat makeasta piirakkapohjasta herkullisen rapean.
Ananaspiirakka
Arvioi: (34kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g voita
    • 3/4 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1 1/2 dl kaurajauhoja
    • ripaus suolaa

    Täyte

    • 1 kananmuna
    • 2 dl ranskankermaa
    • 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 pientä tölkkiä (yht. 280 g) ananasmurskaa

    Lisäksi

    • Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
    • (kermavaahtoa)

    Pane kiertoilmauuni lämpiämään 175°C.

    Sulata voi ja lisää joukkoon sokeri, jauhot sekä suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna jäähtyä. Voitele piirakkavuoka tai irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Painele taikina vuokaan jauhotetuin sormin.

    Sekoita muna, ranskankerma ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon ananasmurska. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

    Paista uunin alatasolla 25–30 minuuttia.

    Sirottele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria ja tarjoile halutessasi kermavaahdon kera.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;