Ainekset
Pohja
150 g voita
3/4 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurajauhoja
ripaus suolaa
Täyte
1 kananmuna
2 dl ranskankermaa
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 pientä tölkkiä (yht. 280 g) ananasmurskaa
Lisäksi
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
(kermavaahtoa)
Ohjeet
Pane kiertoilmauuni lämpiämään 175°C.
Sulata voi ja lisää joukkoon sokeri, jauhot sekä suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna jäähtyä. Voitele piirakkavuoka tai irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Painele taikina vuokaan jauhotetuin sormin.
Sekoita muna, ranskankerma ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon ananasmurska. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
Paista uunin alatasolla 25–30 minuuttia.
Sirottele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria ja tarjoile halutessasi kermavaahdon kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.