Ainekset
Pohja
150 g voita
3/4 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurajauhoja
ripaus suolaa
Täyte
1 kananmuna
2 dl ranskankermaa
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 pientä tölkkiä (yht. 280 g) ananasmurskaa
Lisäksi
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
(kermavaahtoa)
Ohjeet
Pane kiertoilmauuni lämpiämään 175°C.
Sulata voi ja lisää joukkoon sokeri, jauhot sekä suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna jäähtyä. Voitele piirakkavuoka tai irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Painele taikina vuokaan jauhotetuin sormin.
Sekoita muna, ranskankerma ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon ananasmurska. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
Paista uunin alatasolla 25–30 minuuttia.
Sirottele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria ja tarjoile halutessasi kermavaahdon kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?