Ainekset
1 dl mantelilastuja
1 prk (560/350 g) laadukkaita ananasrenkaita tai -paloja omassa mehussaan
1 1/2 dl kuohukermaa
1/4 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
250 g mascarponea
250 g maitorahkaa
1/2 dl Dansukker Tomusokeria
9 (75 g) savoiardi-keksiä
1/2 dl manteli- tai munalikööriä (+ 2–3 rkl pinnalle)
Ohjeet
Paahda mantelilastut kuivassa paistinpannussa vaalean ruskeiksi. Valuta ananakset hyvin, säästä liemi ja paloittele ananakset. Vatkaa kerma ja hyytelösokeri Multi kiinteäksi vaahdoksi.
Sekoita toisessa kulhossa mascarpone, rahka ja tomusokeri sileäksi. Yhdistä vaahdot. Levitä puolet seoksesta matalaan vuokaan. Lado ananaspalat päälle.
Kaada 1/2 dl likööriä ja 1/2 dl ananaslientä pieneen kulhoon. Kasta keksit nesteessä ja asettele ne ananaspalojen päälle. Levitä päälle loput rahkaseoksesta. (Halutessasi valuta tilkka likööriä pinnalle.) Koristele mantelilastuilla.
Anna maustua muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa jälkiruokana makean kuohuviinin kera tai nauti kahvin kanssa.
Vinkki!
Voit tehdä ananasmisut myös jälkiruokamaljoihin.
Tee ananasmisu kahdella keksikerroksella. Käytä 150 g keksejä ja lisää noin 1 dl ananaslientä kostutukseen. Kokoa jälkiruoka korkealaitaiseen vuokaan: kolmasosa rahkaseoksesta pohjalle, päälle puolet ananaksista ja kostutetuista keksistä. Tee seuraava kerros vastaavasti, sivele loput rahkaseoksesta pinnalle ja koristele mantelilastuilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?