Ananaschutney

1 tunti
Ananaschutney tuoreesta ananaksesta maustetaan mm. sipulilla, inkiväärillä ja tähtianiksella.
Ananaschutney
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg ananaspaloja
  • (1/2 dl vettä)
  • 2–3 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 1 iso sipuli hienonnettuna
  • 3 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tähtianista
  • mustapippuria myllystä maun mukaan
  • 500 g Dansukker Hillosokeria

Paloittele ananaspalat sopiviksi suupaloiksi ja laita kattilaan. Lisää joukkoon vesi, inkivääri, omenaviinietikka ja hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon tähtianikset. Kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Anna chutneyn seistä noin 30 minuuttia ja jaa puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.

Tarjoa ananaschutneyta liha- ja kanaruokien lisäkkeenä.

Vinkki!
Maustettu chutney on helppotekoinen herkku ruokalahjaksi.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker