Ananaschutney

Ananaschutney tuoreesta ananaksesta maustetaan mm. sipulilla, inkiväärillä ja tähtianiksella.

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg ananaspaloja
(1/2 dl vettä)
2–3 rkl hienonnettua inkivääriä
1 dl omenaviinietikkaa
1 iso sipuli hienonnettuna
3 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tähtianista
mustapippuria myllystä maun mukaan
500 g Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

Paloittele ananaspalat sopiviksi suupaloiksi ja laita kattilaan. Lisää joukkoon vesi, inkivääri, omenaviinietikka ja hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon tähtianikset. Kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Anna chutneyn seistä noin 30 minuuttia ja jaa puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.

Tarjoa ananaschutneyta liha- ja kanaruokien lisäkkeenä.

Vinkki!
Maustettu chutney on helppotekoinen herkku ruokalahjaksi.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?