Ainekset
1 kg ananaspaloja
(1/2 dl vettä)
2–3 rkl hienonnettua inkivääriä
1 dl omenaviinietikkaa
1 iso sipuli hienonnettuna
3 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tähtianista
mustapippuria myllystä maun mukaan
500 g Dansukker Hillosokeria
Ohjeet
Paloittele ananaspalat sopiviksi suupaloiksi ja laita kattilaan. Lisää joukkoon vesi, inkivääri, omenaviinietikka ja hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon tähtianikset. Kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Anna chutneyn seistä noin 30 minuuttia ja jaa puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.
Tarjoa ananaschutneyta liha- ja kanaruokien lisäkkeenä.
Vinkki!
Maustettu chutney on helppotekoinen herkku ruokalahjaksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?