Amorin laskiaiskranssi

Kun ystävänpäivä ja laskiainen osuvat lähekkäin, voit juhlia molempia isolla kermatäytteisellä pullalla.

2 ½ tuntia

Arviot (27 kpl)

Ainekset

Taikina
100 g voita
2 ½ dl täysmaitoa
25 g hiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
½ tl suolaa
½ munaa
8–9 dl vehnäjauhoja
Pinnalle ennen paistoa
1 muna
Täyte
4 dl vispikermaa
1 dl Dansukker Tomusokeria
pinkkiä elintarvikeväriä
Kuorrute
2 ½ dl Dansukker Tomusokeria

pinkkiä elintarvikeväriä
1 ¾ rkl vettä
sydän-koristerakeita

Ohjeet

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja puolikas muna (saat munan puolitettua, kun rikot rakenteen desilitramitassa). Lisää noin puolet jauhoista vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmasosa. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä (tai taikinakoukusta).

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Erota taikinasta noin 2/3 kokoinen pala kranssia varten (lopusta taikinasta voit leipoa tavallisia pullia). Leivo palasta tasainen ”limppu”. Laita pellille leivinpaperin päälle. Puhkaise keskelle reikä ja venytä sormilla isommaksi, jotta saat tasaisen, donitsimaisen muodon. Anna kohota liinalla peitettynä 20–30 minuuttia. Voitele pinta munalla.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla, mikäli pinta tummuu ennen paistoajan täyttymistä. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Leikkaa kranssista hattu pois. Siivilöi kerman joukkoon tomusokeri vatkaimella alkuun rauhallisesti sekoittaen. Lisää elintarvikeväriä. Vatkaa kerma sitten vaahdoksi. Laita pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota kermavaahtoa pullakranssin pohjan päälle kahdeksi kerrokseksi, jotta saat paksun kermatäytteen.

Laita hattuosa päälle.

Yhdistä tomusokeri, väri ja vesi keskenään. Seoksen tulee olla melko paksua. Tarkkaa määrää on vaikea antaa, sillä parikin tippaa nestettä muuttaa rakennetta. Kuorrutteen täytyy levittyä tasaisesti, mutta se ei saa valua pullan päältä pois.

Voit levittää kuorrutteen lusikan avulla. Kuorrutteelle saa siistin reunan, kun pursottaa rajat ennen levittämistä. Kuivahtaminen tapahtuu nopeasti, joten ripottele pinnalle koristerakeita pieni osio kerrallaan.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.