Amorin laskiaiskranssi

Kun ystävänpäivä ja laskiainen osuvat lähekkäin, voit juhlia molempia isolla kermatäytteisellä pullalla.

2 ½ tuntia

Arviot (27 kpl)

Ainekset

Taikina
100 g voita
2 ½ dl täysmaitoa
25 g hiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
½ tl suolaa
½ munaa
8–9 dl vehnäjauhoja
Pinnalle ennen paistoa
1 muna
Täyte
4 dl vispikermaa
1 dl Dansukker Tomusokeria
pinkkiä elintarvikeväriä
Kuorrute
2 ½ dl Dansukker Tomusokeria

pinkkiä elintarvikeväriä
1 ¾ rkl vettä
sydän-koristerakeita

Ohjeet

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja puolikas muna (saat munan puolitettua, kun rikot rakenteen desilitramitassa). Lisää noin puolet jauhoista vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmasosa. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä (tai taikinakoukusta).

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Erota taikinasta noin 2/3 kokoinen pala kranssia varten (lopusta taikinasta voit leipoa tavallisia pullia). Leivo palasta tasainen ”limppu”. Laita pellille leivinpaperin päälle. Puhkaise keskelle reikä ja venytä sormilla isommaksi, jotta saat tasaisen, donitsimaisen muodon. Anna kohota liinalla peitettynä 20–30 minuuttia. Voitele pinta munalla.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla, mikäli pinta tummuu ennen paistoajan täyttymistä. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Leikkaa kranssista hattu pois. Siivilöi kerman joukkoon tomusokeri vatkaimella alkuun rauhallisesti sekoittaen. Lisää elintarvikeväriä. Vatkaa kerma sitten vaahdoksi. Laita pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota kermavaahtoa pullakranssin pohjan päälle kahdeksi kerrokseksi, jotta saat paksun kermatäytteen.

Laita hattuosa päälle.

Yhdistä tomusokeri, väri ja vesi keskenään. Seoksen tulee olla melko paksua. Tarkkaa määrää on vaikea antaa, sillä parikin tippaa nestettä muuttaa rakennetta. Kuorrutteen täytyy levittyä tasaisesti, mutta se ei saa valua pullan päältä pois.

Voit levittää kuorrutteen lusikan avulla. Kuorrutteelle saa siistin reunan, kun pursottaa rajat ennen levittämistä. Kuivahtaminen tapahtuu nopeasti, joten ripottele pinnalle koristerakeita pieni osio kerrallaan.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.