Ambrosialeivokset - manteli-vaniljaleivos - Dansukker

Ambrosialeivokset

1½ tuntia
Ambrosialeivosten taikinassa on mantelimassaa ja täytteenä vaniljakiisseliä.
Ambrosialeivokset
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 150 g mantelimassaa
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 rkl maissijauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 5 dl Dansukker Tomusokeria
  • tilkka vettä tai sitruunamehua

Koristeeksi

  • syötäviä kukkia

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele muffinilevypelti tai asettele 16–20 paperivuokaa pellille. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vaahdota rasva, raastettu mantelimassa ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon jauhoseos ja lusikoi taikina vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa täytteeksi tulevan vaniljakiisselin ainekset kylminä kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan hiljalleen sekoitellen. Jäähdytä kiisseli kattilassa kylmävesihauteessa koko ajan sekoitellen.

Halkaise leivokset ja sipaise kiisseliä kakkusten täytteeksi.

Sekoita kuorrutus ja korista pinta kuorrutteella. Aseta päälle syötäviä kukkia.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;