Ambrosialeivokset

Ambrosialeivosten taikinassa on mantelimassaa ja täytteenä vaniljakiisseliä.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita tai margariinia
150 g mantelimassaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
2 ½ dl maitoa
2 rkl maissijauhoja
1 kananmuna
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kuorrutus
5 dl Dansukker Tomusokeria 
tilkka vettä tai sitruunamehua
Koristeeksi
syötäviä kukkia

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele muffinilevypelti tai asettele 16–20 paperivuokaa pellille. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vaahdota rasva, raastettu mantelimassa ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon jauhoseos ja lusikoi taikina vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa täytteeksi tulevan vaniljakiisselin ainekset kylminä kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan hiljalleen sekoitellen. Jäähdytä kiisseli kattilassa kylmävesihauteessa koko ajan sekoitellen.

Halkaise leivokset ja sipaise kiisseliä kakkusten täytteeksi.

Sekoita kuorrutus ja korista pinta kuorrutteella. Aseta päälle syötäviä kukkia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.