Äitienpäivän marenkileivokset

12 marenkisydäntä 3 ½ tuntia
Pursota marengista sydämenmuotoiset leivospohjat ja täytä ne kermavaahdolla ja vadelmilla.
Äitienpäivän marenkileivokset
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

  • 3 valkuaista
  • 1 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

  • 1–1 1/2 dl vispikermaa
  • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • n. 100 g vadelmia
  • sitruunamelissan lehtiä

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Pursota marenkivaahdosta sydämenmalliset marenkileivospohjat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 100 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla muutama tunti, kunnes marengit tuntuvat rapeilta. Saat tästä marenkimäärästä noin 12 sydäntä, koosta riippuen.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Laita kermavaahtoa ja vadelmia marenkisydänten päälle ja nosta halutessasi kaksi sydäntä päällekkäin. Koristele sitruunamelissalla.

Säilytä marengit suojattuna kuivassa paikassa ja koristele ne korkeintaan tuntia ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker