Äitienpäivän marenkileivokset

Pursota marengista sydämenmuotoiset leivospohjat ja täytä ne kermavaahdolla ja vadelmilla.

12 marenkisydäntä

PT1H

3 ½ tuntia

Arviot (11 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 valkuaista
1 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus
1–1 1/2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 100 g vadelmia
sitruunamelissan lehtiä

Ohjeet

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Pursota marenkivaahdosta sydämenmalliset marenkileivospohjat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 100 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla muutama tunti, kunnes marengit tuntuvat rapeilta. Saat tästä marenkimäärästä noin 12 sydäntä, koosta riippuen.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Laita kermavaahtoa ja vadelmia marenkisydänten päälle ja nosta halutessasi kaksi sydäntä päällekkäin. Koristele sitruunamelissalla.

Säilytä marengit suojattuna kuivassa paikassa ja koristele ne korkeintaan tuntia ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.