Ainekset
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte ja koristelu
n. 150 g appelsiinimarmeladia
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 10 kumkvattia
(suklaakoristeita)
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinarkille ja anna jäähtyä.
Levitä torttulevylle appelsiinimarmeladia. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokereilla. Levitä osa kermasta torttulevylle ja kääri torttu rullalle. Leikkaa annospaloiksi ja nosta tarjoiluvadille. Levitä leivosten pinnalle nokare kermaa ja koristele suklaakoristeilla ja kumkvateilla.
Vinkki!
Mikäli tarjoat leivoksia gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, tarkista ensin suklaan sopivuus.
Voit käyttää koristelussa myös tuoreita, tuoksuvia mansikoita!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.