Ahvenanmaan pannukakku

Perinteisessä Ahvenanmaan pannukakkutaikinassa on mannapuuroa ja kardemummaa.

uunipellillinen

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (83 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
3/4 dl mannasuurimoita
4 kananmunaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 l maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa tai kanelia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
3/4 dl juoksevaa margariinia tai 75 g sulatettua voita 

Ohjeet

Mittaa maito kasariin ja kiehauta. Hämmennä mannasuurimot vähän kerrallaan joukkoon ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

Anna puuron jäähtyä hieman ja lisää joukkoon munat, sokeri, maito, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää vielä suola ja sulatettu rasva. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia. Anna pannukakun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tarjoa seuraksi itse valmistettua hilloa.

Mustikkahillo

1 l pakastemustikoita
250 g Dansukker Hillosokeria

Laita marjat kattilaan ja kuumenna, kunnes höyryää. Lisää hillosokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Kuori vaahto hillon pinnalta ja laita pestyihin purkkeihin. Säilytä kylmässä.

Mikäli haluat kiinteämpää hilloa, valmista se jo edellisenä päivänä.

Vinkki!
Tämän pannukakun kanssa sopii hyvin myös tyrnimarjoista keitetty hillo!
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.