Ahvenanmaan pannukakku

Perinteisessä Ahvenanmaan pannukakkutaikinassa on mannapuuroa ja kardemummaa.

uunipellillinen

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (83 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
3/4 dl mannasuurimoita
4 kananmunaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 l maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa tai kanelia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
3/4 dl juoksevaa margariinia tai 75 g sulatettua voita 

Ohjeet

Mittaa maito kasariin ja kiehauta. Hämmennä mannasuurimot vähän kerrallaan joukkoon ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

Anna puuron jäähtyä hieman ja lisää joukkoon munat, sokeri, maito, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää vielä suola ja sulatettu rasva. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia. Anna pannukakun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tarjoa seuraksi itse valmistettua hilloa.

Mustikkahillo

1 l pakastemustikoita
250 g Dansukker Hillosokeria

Laita marjat kattilaan ja kuumenna, kunnes höyryää. Lisää hillosokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Kuori vaahto hillon pinnalta ja laita pestyihin purkkeihin. Säilytä kylmässä.

Mikäli haluat kiinteämpää hilloa, valmista se jo edellisenä päivänä.

Vinkki!
Tämän pannukakun kanssa sopii hyvin myös tyrnimarjoista keitetty hillo!
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?