Adventtipullat

20–25 kpl 1½ tuntia
Adventtipullien täytteenä on omenaraastetta ja pinnalla mantelirouhetta.
Adventtipullat
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 25 g hiivaa
  • 75 g voita tai margariinia
  • 3 dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 9 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 75 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 raastettu omena

Voiteluun

  • munankeltuaista
  • rouhittuja manteleita/pähkinöitä

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokeria

Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja kuumenna 37-asteiseksi. Kaada maitoseos hiivan joukkoon ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.

Sekoita rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja alusta se notkeaksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 50 cm). Levitä päälle täyte. Ripottele pinnalle raastettu omena. Kääri levy rullalle. Leikkaa rulla paloiksi ja pane palat leivinpaperilla vuoratulle pellille tai pullavuokiin. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.

Voitele keltuaisella. Ripottele pinnalle mantelirouhetta. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla. Sirottele pullien pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker