Adventtipullat

Adventtipullien täytteenä on omenaraastetta ja pinnalla mantelirouhetta.

20–25 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

25 g hiivaa
75 g voita tai margariinia
3 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
9 dl vehnäjauhoja
Täyte
75 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 raastettu omena
Voiteluun
munankeltuaista
rouhittuja manteleita/pähkinöitä
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja kuumenna 37-asteiseksi. Kaada maitoseos hiivan joukkoon ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.

Sekoita rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja alusta se notkeaksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 50 cm). Levitä päälle täyte. Ripottele pinnalle raastettu omena. Kääri levy rullalle. Leikkaa rulla paloiksi ja pane palat leivinpaperilla vuoratulle pellille tai pullavuokiin. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.

Voitele keltuaisella. Ripottele pinnalle mantelirouhetta. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla. Sirottele pullien pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?