Adventtipullat

Adventtipullien täytteenä on omenaraastetta ja pinnalla mantelirouhetta.

20–25 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

25 g hiivaa
75 g voita tai margariinia
3 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
9 dl vehnäjauhoja
Täyte
75 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 raastettu omena
Voiteluun
munankeltuaista
rouhittuja manteleita/pähkinöitä
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja kuumenna 37-asteiseksi. Kaada maitoseos hiivan joukkoon ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.

Sekoita rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja alusta se notkeaksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 50 cm). Levitä päälle täyte. Ripottele pinnalle raastettu omena. Kääri levy rullalle. Leikkaa rulla paloiksi ja pane palat leivinpaperilla vuoratulle pellille tai pullavuokiin. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.

Voitele keltuaisella. Ripottele pinnalle mantelirouhetta. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla. Sirottele pullien pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.