Adventtileipä

Ruotsalainen adventtileipä on itse asiassa rusina-pähkinäkakku, joka nautitaan hillon ja/tai voimakasaromisen juuston kera.

1 leipä

PT55M

1 tunti

Arviot (2 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 dl kookoshiutaleita
1 dl rusinoita
Vuokaan
voita tai margariinia
vehnäjauhoja
Koristeluun
1 dl cashewpähkinöitä

Ohjeet

Vatkaa rasva ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon munat. Lisää muut ainekset. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan (tilavuus 1,5–2 litraa). Ripottele pinnalle pähkinät. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Nauti adventtileipä hillon ja/tai voimakasaromisen juuston kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?