Aarrekakku

Pienet hurjat merirosvot löytävät kolikkoaarteen vaniljaisen marenkikakun muodossa.

7 tuntia

Arviot (10 kpl)

Ainekset

Marenkipohja
3 valkuaista
1½ dl Dansukker Taloussokeria

Täyte

3 dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
merkkareita ja muita makeisia

Ohjeet

Kaada valkuaiset huolellisesti kuivattuun, puhtaaseen kulhoon. Lisää ½ dl sokeria ja vatkaa aineksia sähkövatkaimella pienimmällä nopeudella 30 sekuntia. Jatka vatkaamista suurimmalla nopeudella, kunnes vaahto on kovaa ja kiinteää. Sekoita varovasti loput sokerista vaahdon joukkoon.

Levitä taikina ympyrän muotoon (halkaisija runsaat 20 cm) leivinpaperille. Paista 100 asteessa noin tunti. Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota vaniljakastike ja vaniljasokeri. Levitä vaahto marenkipohjan päälle. Laita kakku pakastimeen 4–5 tunniksi.

Koristele merkkareilla ja muilla herkullisilla ”aarteilla” ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?