Aamun sahramirullat

noin 30 annosta 1 ½ tuntia
Leivo aamiaiselle kullankeltaisia sämpylöitä, jotka saavat värinsä sahramista tai kurkumasta.
Aamun sahramirullat
Arvioi: (28kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g tuoretta hiivaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ g sahramia tai 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl anista
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 8–10 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • suihkaus vettä
  • auringonkukansiemeniä tai muita siemeniä

Mittaa kädenlämpöinen maito kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää öljy, sahrami, anis, suola ja siirappi. Lisää jauhot alustaen ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.

Laita jauhotetulle työlaudalle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä tasakokoisiksi pötköiksi. Leikkaa annospaloiksi ja pyöritä tangonmallisiksi tai pyöreiksi pulliksi.

Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia ja paista uunin keskiritilätasolla 225 asteessa noin 8–10 minuuttia.

Vinkki!
Korvaa osa jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla. 

Reseptin on laatinut

Dansukker