Ainekset
5 dl maitoa
50 g tuoretta hiivaa
1 dl rypsiöljyä
½ g sahramia tai 1 tl kurkumaa
1 rkl anista
½ tl suolaa
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
8–10 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
suihkaus vettä
auringonkukansiemeniä tai muita siemeniä
Ohjeet
Mittaa kädenlämpöinen maito kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää öljy, sahrami, anis, suola ja siirappi. Lisää jauhot alustaen ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.
Laita jauhotetulle työlaudalle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä tasakokoisiksi pötköiksi. Leikkaa annospaloiksi ja pyöritä tangonmallisiksi tai pyöreiksi pulliksi.
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia ja paista uunin keskiritilätasolla 225 asteessa noin 8–10 minuuttia.
Vinkki!
Korvaa osa jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.