Marjojen
pakastaminen

Sokerilla pakastat kesän herkut luonnollisesti. Sokeri auttaa säilyttämään marjojen aidon maun ja värin pidempään ja suojaa myös C-vitamiinia.

Ohessa parhaat pakastusvinkit marjoille:

  • Pakasta vain ensiluokkaisia ja tuoreita marjoja

Pakasta marjat mahdollisimman pian poimimisen jälkeen.

  • Annostele marjat kerralla käytettäviin annoksiin

  • Kiinteät marjat kannattaa pakastaa kokonaisina, hiukan pehmenneet marjat viipaloituina, soseena tai survoksena

  • Pakasta kokonaiset pehmeäkuoriset marjat (esim. vadelma, mansikka) mieluiten rasioissa

Kovakuoriset marjat (esim. herukka, puolukka) voi pakastaa myös pakastepusseissa.

  • Ripottele marjoille vähintään 2–3 rkl Taloussokeria tai Siro-sokeria per marjalitra

Sokeri auttaa säilyttämään pakastettavien marjojen maun ja värin pidempään. Se myös suojaa marjojen C-vitamiinia etenkin sulatusvaiheessa ja auttaa säilyttämään pehmeiden marjojen rakenteen marjoja sulatettaessa.

Ilman sokeria pakastetut marjat maistuvat usein yllättävän happamilta. Sokeri korvaa marjojen soluhengityksessä kulunutta sokeria ja saa marjat maistumaan tuoreen makeilta.

  • Kovakuoriset marjat voi pakastaa sokeriliemessä

Sokeriliemi estää kuoren sitkistymistä.

Sokeriliemi: Keitä litra vettä ja 5 dl Taloussokeria. Jäähdytä liemi ja kaada marjojen päälle.

  • Tee pakkauksista litteitä, jotta jäätyminen tapahtuisi nopeasti

Mitä nopeampaa jäätyminen on, sitä pienempiä ovat jäätymisessä muodostuvat jääkiteet ja sitä vähäisemmiksi jäävät pakastamisen aiheuttamat muutokset marjoissa.

  • Poista ilma pakkauksesta ja sulje pakkaus tiiviisti

  • Merkitse pakkauksen sisältö ja pakkauspäivämäärä selvästi

  • Käytä marjat 10–12 kk kuluessa pakastamisesta

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?