Marjojen
pakastaminen

Sokerilla pakastat kesän herkut luonnollisesti. Sokeri auttaa säilyttämään marjojen aidon maun ja värin pidempään ja suojaa myös C-vitamiinia.

Ohessa parhaat pakastusvinkit marjoille:

  • Pakasta vain ensiluokkaisia ja tuoreita marjoja

Pakasta marjat mahdollisimman pian poimimisen jälkeen.

  • Annostele marjat kerralla käytettäviin annoksiin

  • Kiinteät marjat kannattaa pakastaa kokonaisina, hiukan pehmenneet marjat viipaloituina, soseena tai survoksena

  • Pakasta kokonaiset pehmeäkuoriset marjat (esim. vadelma, mansikka) mieluiten rasioissa

Kovakuoriset marjat (esim. herukka, puolukka) voi pakastaa myös pakastepusseissa.

  • Ripottele marjoille vähintään 2–3 rkl Taloussokeria tai Siro-sokeria per marjalitra

Sokeri auttaa säilyttämään pakastettavien marjojen maun ja värin pidempään. Se myös suojaa marjojen C-vitamiinia etenkin sulatusvaiheessa ja auttaa säilyttämään pehmeiden marjojen rakenteen marjoja sulatettaessa.

Ilman sokeria pakastetut marjat maistuvat usein yllättävän happamilta. Sokeri korvaa marjojen soluhengityksessä kulunutta sokeria ja saa marjat maistumaan tuoreen makeilta.

  • Kovakuoriset marjat voi pakastaa sokeriliemessä

Sokeriliemi estää kuoren sitkistymistä.

Sokeriliemi: Keitä litra vettä ja 5 dl Taloussokeria. Jäähdytä liemi ja kaada marjojen päälle.

  • Tee pakkauksista litteitä, jotta jäätyminen tapahtuisi nopeasti

Mitä nopeampaa jäätyminen on, sitä pienempiä ovat jäätymisessä muodostuvat jääkiteet ja sitä vähäisemmiksi jäävät pakastamisen aiheuttamat muutokset marjoissa.

  • Poista ilma pakkauksesta ja sulje pakkaus tiiviisti

  • Merkitse pakkauksen sisältö ja pakkauspäivämäärä selvästi

  • Käytä marjat 10–12 kk kuluessa pakastamisesta

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.