
Marjojen
pakastaminen
Sokerilla pakastat kesän herkut luonnollisesti. Sokeri auttaa säilyttämään marjojen aidon maun ja värin pidempään ja suojaa myös C-vitamiinia.
Ohessa parhaat pakastusvinkit marjoille:
- Pakasta vain ensiluokkaisia ja tuoreita marjoja
Pakasta marjat mahdollisimman pian poimimisen jälkeen.
- Annostele marjat kerralla käytettäviin annoksiin
- Kiinteät marjat kannattaa pakastaa kokonaisina, hiukan pehmenneet marjat viipaloituina, soseena tai survoksena
- Pakasta kokonaiset pehmeäkuoriset marjat (esim. vadelma, mansikka) mieluiten rasioissa
Kovakuoriset marjat (esim. herukka, puolukka) voi pakastaa myös pakastepusseissa.
- Ripottele marjoille vähintään 2–3 rkl Taloussokeria tai Siro-sokeria per marjalitra
Sokeri auttaa säilyttämään pakastettavien marjojen maun ja värin pidempään. Se myös suojaa marjojen C-vitamiinia etenkin sulatusvaiheessa ja auttaa säilyttämään pehmeiden marjojen rakenteen marjoja sulatettaessa.
Ilman sokeria pakastetut marjat maistuvat usein yllättävän happamilta. Sokeri korvaa marjojen soluhengityksessä kulunutta sokeria ja saa marjat maistumaan tuoreen makeilta.

- Kovakuoriset marjat voi pakastaa sokeriliemessä
Sokeriliemi estää kuoren sitkistymistä.
Sokeriliemi: Keitä litra vettä ja 5 dl Taloussokeria. Jäähdytä liemi ja kaada marjojen päälle.
- Tee pakkauksista litteitä, jotta jäätyminen tapahtuisi nopeasti
Mitä nopeampaa jäätyminen on, sitä pienempiä ovat jäätymisessä muodostuvat jääkiteet ja sitä vähäisemmiksi jäävät pakastamisen aiheuttamat muutokset marjoissa.
- Poista ilma pakkauksesta ja sulje pakkaus tiiviisti
- Merkitse pakkauksen sisältö ja pakkauspäivämäärä selvästi
- Käytä marjat 10–12 kk kuluessa pakastamisesta
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.