Makeisten
keitto-ohjeita

Nekkujen, fudgen tai suussa sulavan toffeen tekeminen itse on hauskaa. Rohkeasti kokeilemalla saa aikaan mahtavia makuja, eikä makeisten muotoa tai väriä kannata tuijottaa turhan tarkkaan. Persoonalliset ja omatekoiset herkut keräävät aina kiitokset.

Kätevä apuväline valmistuksessa on korkeita lämpötiloja kestävä lämpömittari, sillä oikea keittolämpötila on makeisten rakenteen kannalta kaiken a ja o.

Ilman lämpömittaria omille keittiövälineille sopivan keittotehon ja -ajan löytää yleensä kokeilemalla, sillä jo kattilan koko vaikuttaa niihin. Nyrkkisääntönä on, että mitä pidempään makeismassaa keitetään, sitä korkeammaksi nousee sen lämpötila ja sitä kovempi makeinen saadaan.

Maistuvia ja mukavia karkintekohetkiä!

Makeisten keittolämpötiloja

120–125 °C toffee, fudge

140–145 °C kova nekku

150–160 °C kova karamelli

Lämpötilat ovat ohjeellisia. Käytä lämpötilan mittaamiseen korkeita lämpötiloja kestävää (digitaalista) lämpömittaria.

Mikäli et omista makeisten keittoon soveltuvaa lämpömittaria, voit tehdä keittämisen aikana ns. pallokokeen:

Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä.

• Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis.

• Jos massa murtuu taitettaessa, mutta on silti hieman sitkeää, on kovan nekun seos valmis.

• Jos massa kovettuu saman tien ja murtuu taitettaessa, on kovan karamellin seos valmis.

Katso ohjeemme ja tee itse herkullisia makeisia!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.