![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fcandy-in-cone.jpg&width=640&format=webp)
Makeisten
keitto-ohjeita
Nekkujen, fudgen tai suussa sulavan toffeen tekeminen itse on hauskaa. Rohkeasti kokeilemalla saa aikaan mahtavia makuja, eikä makeisten muotoa tai väriä kannata tuijottaa turhan tarkkaan. Persoonalliset ja omatekoiset herkut keräävät aina kiitokset.
Kätevä apuväline valmistuksessa on korkeita lämpötiloja kestävä lämpömittari, sillä oikea keittolämpötila on makeisten rakenteen kannalta kaiken a ja o.
Ilman lämpömittaria omille keittiövälineille sopivan keittotehon ja -ajan löytää yleensä kokeilemalla, sillä jo kattilan koko vaikuttaa niihin. Nyrkkisääntönä on, että mitä pidempään makeismassaa keitetään, sitä korkeammaksi nousee sen lämpötila ja sitä kovempi makeinen saadaan.
Maistuvia ja mukavia karkintekohetkiä!
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhard_sweets.jpg&width=640&format=webp)
Makeisten keittolämpötiloja
120–125 °C toffee, fudge
140–145 °C kova nekku
150–160 °C kova karamelli
Lämpötilat ovat ohjeellisia. Käytä lämpötilan mittaamiseen korkeita lämpötiloja kestävää (digitaalista) lämpömittaria.
Mikäli et omista makeisten keittoon soveltuvaa lämpömittaria, voit tehdä keittämisen aikana ns. pallokokeen:
Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä.
• Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis.
• Jos massa murtuu taitettaessa, mutta on silti hieman sitkeää, on kovan nekun seos valmis.
• Jos massa kovettuu saman tien ja murtuu taitettaessa, on kovan karamellin seos valmis.
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fdelicious_soft_toffee.jpg&width=640&format=webp)
Katso ohjeemme ja tee itse herkullisia makeisia!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.