Makeisten
keitto-ohjeita

Nekkujen, fudgen tai suussa sulavan toffeen tekeminen itse on hauskaa. Rohkeasti kokeilemalla saa aikaan mahtavia makuja, eikä makeisten muotoa tai väriä kannata tuijottaa turhan tarkkaan. Persoonalliset ja omatekoiset herkut keräävät aina kiitokset.

Kätevä apuväline valmistuksessa on korkeita lämpötiloja kestävä lämpömittari, sillä oikea keittolämpötila on makeisten rakenteen kannalta kaiken a ja o.

Ilman lämpömittaria omille keittiövälineille sopivan keittotehon ja -ajan löytää yleensä kokeilemalla, sillä jo kattilan koko vaikuttaa niihin. Nyrkkisääntönä on, että mitä pidempään makeismassaa keitetään, sitä korkeammaksi nousee sen lämpötila ja sitä kovempi makeinen saadaan.

Maistuvia ja mukavia karkintekohetkiä!

Makeisten keittolämpötiloja

120–125 °C toffee, fudge

140–145 °C kova nekku

150–160 °C kova karamelli

Lämpötilat ovat ohjeellisia. Käytä lämpötilan mittaamiseen korkeita lämpötiloja kestävää (digitaalista) lämpömittaria.

Mikäli et omista makeisten keittoon soveltuvaa lämpömittaria, voit tehdä keittämisen aikana ns. pallokokeen:

Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä.

• Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis.

• Jos massa murtuu taitettaessa, mutta on silti hieman sitkeää, on kovan nekun seos valmis.

• Jos massa kovettuu saman tien ja murtuu taitettaessa, on kovan karamellin seos valmis.

Katso ohjeemme ja tee itse herkullisia makeisia!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?